SCM Zalău, victorie de moral în faţa echipei CFR II Cluj

Etapa a VI-a din Liga a III-a de fotbal i-a adus Zalăului a doua victorie din actualul sezon, echipa pregătită de Alexandru Pop mai având o remiză şi trei înfrângeri. A fost victoria care le-a permis zălăuanilor să treacă pe plus din punct de vedere al punctajului, având în vedere că aceştia au început sezonul cu o penalitate de minus şase puncte.
SCM Zalău s-a impus sâmbătă după-amiaza cu scorul de 3 – 2 în faţa formaţiei CFR II Cluj, echipă aflată pe locul trei înaintea duelului de sâmbătă, în lotul căreia s-au regăsit şi patru jucători din lotul campioanei: Mihai Butean, Răzvan Horj, Sebastian Mailat şi Claudiu Petrilă.
Cu toate că oaspeţii au fost mai prezenţi în joc în debutul partidei, având şi o bară în minutul opt, prin Adrian Pop, Zalăul a echilibrat jocul pe parcurs, iar în minutul 18, Sebastian Duma a irosit cea mai mare ocazie a meciului, ratând din poziţie de „unu la unu” cu portarul advers, după o cursă făcută de la mijlocul terenul în care a depăşit doi apărători adverşi. Primul gol al Zalăului a venit în minutul 30, Raul Vitan învingându-l pe portarul oaspeţilor cu un şut la colţul lung din interiorul careului. Cu trei minute înainte de pauză, formaţia de la poalele Meseşului şi-a majorat avantajul, Cristian Călin reluând balonul cu capul în plasă după o centrare trimisă de Denis Laza de pe partea stângă.
Partea a doua a început cu un nou gol al Zalăului, înscris în minutul 47 de jucătorul de culoare, Arnold Neures. Un minut mai târziu, oaspeţii au redus din handicap prin Mihai Gâdea, după care zălăuanii nu au mai pus mari probleme la poarta echipei secunde a campioanei României. Cu patru minute înainte de finalul timpului regulamentar, CFR II Cluj a mai înscris odată, prin Marius Sinedru, care l-a învins pe portarul Andrei Pop cu un şut de la aproximativ 18 metri.
„Este o victorie foarte importantă pentru noi, una de moral, fiindcă noi am fost blocaţi psihic. După meciul cu Unirea Dej am jucat din ce în ce mai bine. Astăzi am jucat la rezultat, fiindcă la Sânmartin am practicat un joc frumos şi am pierdut. Am avut foarte multă presiune, fiindcă cele şase puncte ne-au tras în jos foarte mult. Avem o echipă frumoasă şi unită şi vreau să le mulţumesc jucătorilor. Mi-a plăcut atitudinea pe care au avut-o în acest joc”, a afirmat Alexandru Pop.
„Zalăul este pe un loc nemeritat datorită penalizării, era undeva la mijlocul clasamentului acum. Jocul a avut o desfăşurare ciudată. Din punctul meu de vedere noi am dominat jocul, dar ne-am manifestat slab în prima repriză. Un joc slab din partea celor veniţi de la prima echipă, unii dintre ei au fost schimbaţi înainte de momentul pe care mi l-am propusînaintea meaciului. Este o înfrângere, dar nu este o tragedie, pentru că obiectivul nostru este de a forma jucători pentru prima echipă. Felicit echipa Zalăului pentru ambiţie şi dăruire. Jucătorii gazdă au avut atitudine, iar acest lucru cred că ar trebui să înveţe şi jucătorii noştri, pentru că de multe ori atitudinea bate valoarea”, a declarat, de cealaltă parte, Dan Dobai, antrenorul oaspeţilor.
SCM Zalău are un punct după victoria de sâmbătă şi a urcat un loc în clasament, ocupând poziţia a 15-a, iar în etapa viitoare se va deplasa la Turda, pentru duelul cu Arieşul din localitate, formaţie condusă de Constatin Olariu, fostul antrenor al defunctei FC Zalău.
SCM Zalău: Andrei Pop – Ervin Kinkzel, Răzvan Dulap, Andrei Şumlea, Cristian Călin (min. 90, Alexandru Turcu), Denis Laza, Sebastian Culda, Raul Saroşi (min. 22, Florin Pop), Sebastian Duma (min. 71, Daniel Supuran), Raul Vitan (min. 73, Gabriel Coţi) şi Arnold Neures. Antrenori: Alexandru Pop (principal) şi Alexandru Turcu (secund). Delegat: Vasile Jula
CFR II Cluj: Hindrich Otto – Mihai Butean, Cezar Bud, Răzvan Horj (min. 65, Gheorghe Tomşa), Rareş Ispas (min. 46, Adrian Ilie), Sergiu Luca, Adrian Pop (min. 71, Marius Sinedru), Ioan Debrac, Sebastian Mailat, Mihai Gâdea şi Claudiu Petrila (min. 60, Bogdan Sucitu). Antrenor: Dan Dobai.

Alte articole

2 Thoughts to “SCM Zalău, victorie de moral în faţa echipei CFR II Cluj”

  1. Anonim

    Felicitari scm Zalău pentru victorie bravo mult succes mai departe

  2. Anonim

    au jucat cu o echipa de copii

Leave a Comment