SCM Zalău, start în marea finală pentru promovarea în Liga a II-a

SCM Zalău se află în faţa celui mai important examen al sezonului: finala barajului pentru promovarea în Liga a II-a. Formaţia condusă de George Zima şi Alexandru Pop a eliminat în semifinale câştigătoarea seriei a IX-a, CSO Cugir, după 2 – 0 pe teren propriu (transformat în 3 – 0 „la masa verde”) şi 2 – 0 în returul de la Cugir. Reuşitele lui Mihai Forna, Sergiu Pop şi „dubla” căpitanului Raul Stanciu au dus Zalăul în ultimul act al barajului de promovare în eşalonul secund.

În cealaltă semifinală, Unirea Dej a terminat la egalitate, scor 0 – 0 turul cu Minaur Baia Mare, iar în returul de la Dej, „panterele roz” s-au impus cu 3 – 1, spre surprinderea multor cunoscători ai acestui fenomen. Dejul, condusă de pe margine de Dragoş Militaru – cel mai tânăr antrenor din primele trei ligi ale României, a jucat cu multă ambiţie, apărându-şi corect şansele în faţa băimărenilor, chiar dacă înaintea meciului au apărut articole conform cărora unii jucători ai Dejului ar fi fost contactaţi de oficiali ai clubului maramureşean, cerându-le acestora să nu-şi apere corect şansele în meciul retur.

Jucătorii Zalăului au demonstrat că atunci când sunt uniţi şi joacă unul pentru celălalt pot învinge orice adversar din Liga a III-a, iar Unirea Dej nu este un adversar de neînvins.

Tânărul Dragoş Militaru are la dispoziţie un lot tânăr, dar cu jucători valoroşi, dornici de afirmare, în timp ce George Zima, tot un antrenor tânăr şi de perspectivă, are la dispoziţie o serie de jucători cu experienţă la nivelul primelor două ligi.

Atât George Zima, cât şi Dragoş Militaru sunt de părere că nu există o favorită în „dubla” din finala barajului şi că va conta foarte mult rezultatul din primul joc.

Manşa tur dintre cele două echipe este programată sâmbătă, 22 mai, începând cu ora 18, pe terenul Unirea din Dej.

Conform noului protocol medical aprobat de Comitetul de Urgenţă al FRF, accesul spectatorilor în tribune va fi permis până la o capacitate de 25 la sută. Potrivit noului ordin, accesul se va face în baza adeverinței de vaccinare (să fie trecute minim 10 zile de la rapel), a unui test PCR negativ (nu mai vechi de 72 de ore) sau a unui test antigen negativ certificat (nu mai vechi de 24 de ore).

 

One Thought to “SCM Zalău, start în marea finală pentru promovarea în Liga a II-a”

  1. Anonim

    Mult succes și bafta multa la Dej sa scoateți un rezultat bun și la Zalău acasă sa sărbătorim mult așteptat promovarea în liga 2

Leave a Comment