SCM Zalău s-a întors cu trei puncte din Capitală

A doua etapă a returului a însemnat şi al doilea succes consecutiv de trei puncte pentru SCM Zalău, formaţie situată pe locul cinci în Divizia A1. Echipa condusă de argentinianul Horacio Dileo a evoluat pe terenul celor de la Rapid Bucureşti, în faţa cărora s-a impus 3 – 1, la capătul unui meci ce a durat o oră şi 54 de minute.
Primul set le-a revenit zălăuanilor, deşi rapidiştii au condus până la punctul 21, având cinci puncte avans, 21 – 16. SCM-ul a revenit spectaculos, a egalat la 21, apoi s-a desprins decisiv, câştigând cu 25 – 22. Parţialul secund a fost al gazdelor. S-a mers „cap la cap” până la 7, apoi Rapidul s-a desprins la 16 – 12, obligându-l pe argentinianul Dileo să solicite întreruperea jocului. A mai cerut o dată time-out la 21 – 19, după ce zălăuanii egalaseră la 19, dar Rapidul a punctat mai bine în final şi s-a impus cu 25 – 20. Tot cu 25 – 20 s-a impus şi Zalăul în setul trei, pe care l-a început foarte bine, dar i-a permis Rapidului să restabilească echilibrul în a doua parte. În final, SCM-ul s-a desprins din nou, graţie unor atacuri reuşite de brazilianul Dos Santos.
Rapidul a punctat mai bine în prima parte a setului patru, conducând cu 8 – 3 şi cu 13 – 6, momente în care Zalăul a solicitat timp de odihnă. Diferenţa a fost chiar de nouă puncte în favoarea Rapidului la un moment dat, 19 – 7, dar Zalăul a revenit în final, a egalat la 23, apoi a preluat conducerea, impunându-se cu 27 – 25.
După succesul de la Bucureşti, SCM Zalău a acumulat 25 de puncte, rămânând pe poziţia a V-a în clasament, la şase puncte în spatele Craiovei.
În etapa viitoare, echipa zălăuană va primi vizita celor de la Ştiinţa Explorări Baia Mare, meciul fiind programat miercuri, 26 ianuarie.

Leave a Comment