SCM Zalău s-a impus în trei seturi în faţa dinamoviştilor

Deşi a întâlnit unul dintre cei mai incomozi adversari ai campionatului, SCM Zalău nu a avut nevoie decât de trei seturi pentru a câştiga partida de duminică seara, de pe teren propriu, cu Dinamo Bucureşti. După un prim set controlat clar de zălăuani, încheiat cu scorul de 25 – 16, actul secund a fost ceva mai disputat, iar diferenţa din final a fost de trei lungimi, 25 – 22. Echipa pregătită de Sorin Pop şi Marius Lazăr a rămas la fel de concentrată şi în parţialul trei, pe care şi l-a adjudecat cu 25 – 18.

Jocul a început cu o servă greşită a Zalăului, prin Mihălescu, iar oaspeţii au avut avantaj minim în primele minute, ultimul fiind la scorul de 5 – 4. Echipa zălăuană a restabilit egalitatea la 5, după care s-a desprins decisive. La 8 – 5, fostul antrenor al Zalăului, Marian Constantin a solicitat întreruperea jocului, dar elanul Zalăului nu a mai putut fi oprit, chiar dacă oaspeţii au revenit la un moment dat la un singur punct. Antrenorul Zalăului, Sorin Pop, nu a solicitat time-out nici la 13 – 12, având încredere în jucătorii săi, care s-au desprins apoi la 21 – 13, scor la care zarurile erau aruncate.

SCM a început foarte bine actul secund şi s-a desprins rapid la 6 – 2, obligându-l pe Marian Constantin să solicite timp de odihnă. Dinamo a încercat să ţină cât mai aproape până la final, dar cea mai mica diferenţă a fost de două puncte, înregistrată în prima parte (8 – 6) şi spre finalul setului (22 – 20).

Zalăul a avut un atac foarte bun în ultimul set, iar scorul a fost echilibrat până la punctual 10, după care Leo Dal Bosco şi compania au preluat avantajul.

În cadrul turneului desfăşurat în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”, SCM Zalău mai întâlneşte Ştiinţa Bucureşti, meci programat luni, de la ora 18 şi CSU Braşov, duel ce va avea loc marţi, de la ora 18.

SCM Zalău: Mihai Coasă, Ivan Kostic, Egor Popov, Vlad Cuciureanu, Andrei Mihălescu, Leonardo Dal Bosco şi Nikola Pekovic – libero. Au mai evoluat: Liviu Rîpeanu şi Mihai Tarţa. Antrenori: Sorin Pop (principal) şi Marius Lazăr (secund)

Leave a Comment