SCM Zalău păstrează şanse reale pentru a promova în Liga a II-a

Calificată în finala barajului pentru promovarea în Liga a II-a, după ce a învins CSO Cugir în ambele partide din semifinale, SCM Zalău a susţinut sâmbătă după-amiaza manşa tur a finalei. Zălăuanii antrenaţi de George Zima şi Alexandru Pop au întâlnit, în deplasare, Unirea Dej, formaţie ce a eliminat în semifinale Minaur Baia Mare, principala favorită la promovarea în Liga a II-a.

Unirea Dej, o echipă tânără, dar cu jucători valoroşi, dornici de afirmare, a început în forţă jocul de sâmbătă, dar Zalăul a stat bine în teren, a făcut faţă pe fiecare compartiment şi a reuşit să obţină o remiză albă, scor 0 – 0, rezultat în urma căruia păstrează şanse reale la promovarea în eşalonul secund.

Antrenorul Zalăului, George Zima, a fost nevoit să efectueze prima schimbare după nici 10 minute de joc, locul căpitanului Raul Stanciu, care s-a accidentat, fiind luat de Mihai Petra.

Prima mare ocazie le-a aparţinut zălăuanilor, prin Sergiu Pop, care a trimis puţin peste poartă o lovitură liberă din marginea careului de 16 metri. Frăsineanu şi Rus au avut cele mai mari ocazii pentru Unirea, dar fără rezultat pe tabelă. Zalăul a avut o posesie mai bună în partea secundă, iar cea mai mare ocazie a meciului a irosit-o Mihai Onicaş, în minutul 65, când a trimis balonul cu capul în braţele portarului advers din numai cinci metri, din situaţie de unu la unu, după o centrare perfectă a lui Sergiu Pop. Şi Mihai Petra a avut o situaţie bună de a marca, dar a ezitat să şuteze deşi se afla într-o poziţie foarte bună. Mihai Forna a încercat şi el să-l surprindă pe portarul Papp, dar şutul zălăuanului a fost reţinut fără probleme de portarul Unirii.

În ultimele minute, Dejul a riscat şi a jucat totul pe cartea atacului, având două ocazii bune de a înscrie golul victoriei.

Returul dintre cele două formaţii este programat sâmbătă, 29 mai, începând cu ora 17:30, pe Stadionul Municipal din Zalău.

Unirea Dej : Raul Papp – Alex Blaj, Denis Roș, Ionuț Rus, Florin Blaj, Marius Cătinean, Adrian Pop, Mihai Kereki, Ionuț Frăsineanu, Cristian Chira și Sebastian Serediuc. Au mai evoluat : Angelo Cocian şi Andrei Pop. Antrenori: Dragoș Militaru-principal, Moussaddak Moudir și Eusebiu Șuvagău – secunzi

SCM Zalău: Bogdan Miron – Florin Pop, Bogdan Vișan, Cristin Jalbă, Răzvan Dulap, Vadim Calugher, Mihai Onicaș, Romaric Logon, Mihai Forna, Raul Stanciu (cpt.) și Sergiu Pop. Au mai evoluat : Mihai Petra şi Sebastian Culda. Antrenori: George Zima-principal și Alexandru Pop-secund

M. M.

One Thought to “SCM Zalău păstrează şanse reale pentru a promova în Liga a II-a”

  1. Anonim

    Felicitări pentru rezultatul pozitív de la Dej bună dar aici acasă la Zalău nu trebuie sa să intrati cu gândul în teren și numa la victorie

Leave a Comment