SCM Zalău, noua vicecampioană a României la volei

Rezultat de excepţie pentru SCM Zalău încă de la prima apariţie în Divizia A1. Înfiinţată în vara anului trecut, Sport Club Municipal Zalău a reuşit să se înscrie în cele din urmă în prima divizie a voleiului masculin românesc, chiar dacă, la un moment dat, au apărut anumite „piedici”. Debutul a fost perfect, cu o victorie pe teren propriu chiar în faţa campioanei, Arcada Galaţi, dar rezultatele notabile nu au încetat să apară nici în etapele ce au urmat. După un tur şi un retur în care voleibaliştii zălăuani au arătat tot mai bine de la meci la meci, SCM s-a calificat de pe locul doi în turneul celor mai bune patru echipe din România. Au urmat două turnee finale, primul la Zalău, iar al doilea la Galaţi, însă antrenorii Sorin Pop şi Marius Lazăr nu au putut conta în aceste turnee pe căpitanul Leonardo Dall Bosco, cel mai valoros jucător din lotul Zalăului.
Mobilizarea şi dăruirea au fost atuurile zălăuanilor în cele două turnee, SCM câştigând toate cele trei meciuri susţinute în primul turneu. Primul adversar al turneului de la Galaţi a fost Steaua Bucureşti, care a condus la un moment dat cu 2 – 0 la seturi. Zălăuanii au revenit, însă, spectaculos şi au întors meciul, obţinând o victorie de două puncte extrem de importantă, succes prin care SCM Zalău a devenit vicecampioana României.
„Este o surpriză chiar şi pentru noi, cei din conducere, fiindcă nu speram la un astfel de rezultat în vara anului trecut, când ne-am înscris în campionat. Este un rezultat obţinut prin multă muncă şi dăruire din partea băieţilor, care s-au autodepăşit şi merită toate felicitările noastre. Aceleaşi merite le au şi antrenorii, care, chiar dacă s-au confruntat la unele meciuri cu probleme de lot, au ştiut să alinieze o formulă câştigătoare de multe ori. Prin acest rezultat există certitudinea că voleiul zălăuan este pe mâini bune. Cred că am făcut cinste atât oraşului, cât şi judeţului, mai ales că suntem singura echipă sălăjeană calificată în cupele europene. Trebuie să mulţumesc atât autorităţilor locale, cât şi oamenilor de afaceri care au avut încredere în noi încă de la început şi cărora cred că le-am făcut o bucurie prin acest rezultat”, ne-a declarat managerul secţiei de volei, Adrian Feher.
Vineri, SCM Zalău a susţinut al doilea meci, cel cu Arcada Galaţi, pierdut cu 0 – 3, rezultat în urma căruia, gălăţenii au devenit, din nou, campionii României. Zălăuanii au încheiat turneul de la Galaţi sâmbătă, împotriva Craiovei, cedând cu 1 – 3 în faţa oltenilor lui Dănuţ Pascu.

Leave a Comment