SCM Zalău, învinsă în ultimele secunde în derby-ul de la Baia Mare

Ajunsă pe primul loc în Seria a X-a a Ligii a III-a după şase etape, în urma victoriei obţinute pe terenul Gloriei Bistriţa, 4 – 0, SCM Zalău a fost nevoită să părăsească sâmbătă fotoliul de lider, în urma eşecului suferit pe terenul celor de la Minaur Baia Mare. Zălăuanii au fost învinşi cu scorul de 2 – 1 de maramureşeni, dar au evoluat aproape 80 de minute în inferioritate numerică, după eliminarea din minutul 16 a căpitanului Raul Stanciu. Chiar şi cu om în minus, echipa condusă de pe margine de Vasile Jula şi Alexandru Pop a reuşit să deschidă scorul prin Mihai Forna, în minutul 21. Până la pauză, atacantul Zalăului, Sergiu Pop, putea majora avantajul, în timp ce gazdele au avut şansa egalării cu câteva minute înainte de intrarea la cabine.
După reluare, gazdele au riscat tot mai mult, iar în minutul 62, Vasile Pop a restabilit egalitatea. Zălăuanii erau însă în doar 9 oameni, Mihai Forna părăsind terenul accidentat, locul său fiind luat abia după marcarea golului de Alexandru Jula.
A urmat o jumătate de oră extrem de tensionată, dar zălăuanii au rezistat admirabil în faţa valului de atacuri din partea gazdelor. A ieşit în evidenţă portarul Zalăului, Bogdan Miron, prin câteva intervenţii spectaculoase, iar pe atac, Sergiu Pop a irosit o ocazie importantă la scorul de 1 – 1. Centralul întâlnirii a arătat 4 minute de prelungire, iar la ultima fază de atac a gazdelor, Minaur a marcat pentru 2 – 1 prin Alexandru Pop, după o fază discutabilă de offside.
În urma acestui eşec, SCM Zalău coboară pe poziţia secundă în clasament, rămânând cu 27 de puncte, în timp ce Minaur Baia Mare urcă în fotoliul de lider, cu 29 de puncte. Locul trei este ocupat în continuare de CAO Oradea, cu 24 de puncte. În etapa următoare, SCM Zalău va primi vizita formaţiei Gloria Bistriţa, echipă clasată pe locul patru, tot cu 24 de puncte.
Rezultatele complete din etapa a XIV-a: CSC sânmartin – Progresul Şomcuta Mare 3 -1, CSM Satu Mare – CAO Oradea 1 – 0, Sportul Şimleu – Someşul Dej 3 – 2, Gloria Bistriţa – Luceafărul Oradea 2 – 0.

sursa foto:Dragomir Ovi (CS Minaur fotbal, facebook)

One Thought to “SCM Zalău, învinsă în ultimele secunde în derby-ul de la Baia Mare”

  1. Anonim

    Ce nu a făcut pasca nu putea jula să facă în 3 zile batar locul 2sa nu se piardă

Leave a Comment