Sălajul are în premieră doi arbitri de handbal în Liga Naţională

Federaţia Română de Handbal, prin Comisia Centrală de Arbitri, a organizat la începutul acestei luni examenul anual în vederea formării şi completării lotului din Liga Naţională pentru sezonul 2015 – 2016. La eveniment au fost invitaţi şi cei doi arbitri zălăuani, Dan Pavel şi Florin Horincar, ambii reuşind să promoveze în lotul pentru Liga Naţională în urma examenului susţinut. „A fost un examen teoretic, cu 30 de întrebări din regulament şi un test fizic, în urma cărora au promovat 50 de cupluri din 60 prezente. Mă bucur că am reuşit să promovăm şi noi în Liga Naţională. Am muncit mult pentru acest lucru, iar acum a venit şi rodul muncii noastre. Cea mai mare dorinţă acum este să fim sănătoşi şi să avem parte de cât mai multe delegări”, ne-a declarat Dan Pavel.
Promovarea celor doi arbitri în Liga Naţională este o premieră pentru handbalul sălăjean, judeţul Sălaj neavând în anii anteriori niciun reprezentant la cel mai înalt nivel din arbitrajul românesc.
Dan Pavel şi Florin Horincar şi-au început activitatea în arbitraj în urmă cu 14 ani, perioadă în care au oficiat partide de juniori, tineret şi seniori atât la feminin, cât şi la masculin. La fel se va întâmpla şi începând din această toamnă, cei doi putând arbitra atât partide la feminin, cât şi la masculin în Liga Naţională.

Leave a Comment