Sălăjenii s-au bucurat de mişcare la Ziua Sportului TenarisSilcotub

Ziua Sportului TenarisSilcotub a devenit deja o tradiţie în oraşul de la poalele Meseşului, chiar dacă în acest an s-a organizat doar a treia ediţie. Începând de la copii până la persoane vârstnice, sălăjenii au profitat sâmbătă de vremea bună şi au participat în număr mare la evenimentul organizat de TenarisSilcotub.

Ca de fiecare dată, Ziua Sportului a început cu o conferinţă de presă la care au fost prezente cele două invitate speciale, Gabriela Szabo, campioana mondială şi olimpică la atletism şi Diana Oprea, campioana mondială la fitness, Michelle Della Briotta, manager TenarisSilcotub pentru zona Europa de Est, dar şi oficialităţi locale.
„Sunt fericită şi bucuroasă să mă aflu, din nou, în oraşul dumneavoastră. Sunt o promotoare a sportului de masă şi îmi place foarte mult să mă implic în astfel de evenimente, dar mai ales să văd bucuria de pe faţa copiilor în momentul în care fac mişcare. Mi-ar place să văd că în fiecare oraş din România se întâmplă astfel de evenimente. Aş vrea să văd companiile din România că se implică mai mult în sportul de masă. Sportul nu înseamnă doar un stil de viaţă sănătos, ci înseamnă educaţie. Sportul ne pregăteşte pentru viaţă şi acest lucru ar trebui să înţeleagă fiecare părinte din România. Sportul înseamnă socializare, fair-play, tenacitate şi perseverenţă”, a spus fostă atletă de performanţă.
Revenită pentru a doua oară la Zalău, după ce a participat alături de Gabriela Szabo şi la prima ediţie, Diana Oprea a scos şi ea în evidenţă importanţa mişcării. „Mă bucur că TenarisSilcotub a făcut o tradiţie din organizarea acestui eveniment şi că am revenit la Zalău, de această dată într-o zi mult mai senină decât cea din urmă cu doi ani. Sportul trebui început de la o vârstă foarte fragedă, chiar dacă este practicat ca sport de masă. El ne face mult mai puternici şi mai voioşi şi, ca atare, trebuie să facem cât mai multă mişcare.”
Investit de curând în funcţia de manager al TenarisSilcotub pentru zona Europa de Est, Michelle Della Briotta s-a arătat încântat de faptul că poate fi prezent la un astfel de eveniment. „Sunt încântat să încep această aventură într-un mod atât de special, pentru că sportul are foarte multe valori pe care şi noi, ca şi companie, le împărtăşim. Sportul presupune multă pregătire, multă gândire, educaţie şi aduce sănătate. În sport este nevoie de multă tenacitate şi forţă de a merge mai departe. Fiecare dintre noi are nevoie de aceste ingrediente în propria viaţă, pentru a evolua. Ziua Sportului este un eveniment dedicat comunităţii. Cândva am fost şi eu un alergător şi visam să ajung ca şi Gabriela Szabo, însă am urmat o altă carieră şi am fost nevoit să întrerup sportul de performanţă”.
Cele două crosuri de 10 kilometri, respectiv de 3 kilometri organizate la Ziua Sportului TenarisSilcotub au fost şi un prilej de a se pregăti pentru concursurile oficiale pentru atleţii de performanţă. Aşa cum era de aşteptat, primul care a trecut linia de sosire la corsul de 10 kilometri, a fost chiar un sportiv de performanţă, Sorin Mîneran, legitimat la CSM Arad.
Şi cursa de 3 kilometri s-a bucurat de un număr mare de participanţi, printre cei care au luat startul fiind şi primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu.
Câştigătorul cursei de 10 kilometri a primit din partea organizatorilor o tabletă Smart, locul doi a fost recompensat cu un telefon Smart, iar locul trei cu un sistem de navigaţie GPS.
Ocupanţii primelor trei locuri la crosul de 3 kilometri au primit vochere pentru echipament sportiv în valoare de 500 de lei, 350 de lei, respectiv 250 de lei.
La fel ca la ediţiile anterioare, la cele două crosrui au participat şi în acest an angajaţi ai TenarisSilcotub, pentru care s-a întocmit un clasament separat.
Toţi alergătorii au avut posibilitatea de a participa şi la o tombolă, premiile constând în: două biciclete, cinci aparate fitness pentru picioare şi cinci aparate fitness.
Pe lângă cele două curse, pe platoul din faţa Prefecturii au fost organizate competiţii de fotbal, baschet, volei, dar şi dar şi concursuri pentru familii.
Ziua Sportului TenarisSilcotub a fost organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău, Consiliul Judeţean Sălaj, Federaţia Română de Atletism, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj, Poliţia Municipiului Zalău – Biroul Rutier şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus.

One Thought to “Sălăjenii s-au bucurat de mişcare la Ziua Sportului TenarisSilcotub”

  1. x

    prea seamana articolul asta cu cel a lui onicas
    le-ati facut in echipa?

Leave a Comment