Sălăjeanul nevăzător Alexandru Bologa, campion european la judo

Judoka Alexandru Bologa a obţinut un nou rezultat de excepţie la finalul săptămânii trecute. Sălăjeanul originar din Derşida a participat la Campionatul European de Judo rezervat nevăzătorilor, ce s-a desfăşurat la Walsall (Marea Britanie), reuşind să cucerească medalia de aur la categoria 60 de kilograme.
În primul duel, cel din semifinale, Bologa l-a învins pe azerul Garayev, iar în finală a câştigat prin ippon în faţa ibericului Ibanez Banon. Sportivul sălăjean şi-a învins adversarul din finală când mai era un minut şi 13 secunde din meci.
„Alex Bologa a făcut istorie pentru România – este primul sportiv nevăzător din România care a devenit campion european la judo. Judoka Alex Bologa, medaliat anul trecut cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, copilul minune care a scris istorie pe tatami în Brazilia şi a cucerit milioane de inimi atât prin performantele sale, cât şi prin modestia, simplitatea, bunul simţ şi caracterul deosebit care îl are, a cucerit medalia de aur în cadrul Campionatului European de Judo pentru nevăzători, din Marea Britanie, după ce l-a invins în finală prin ippon pe ibericul Ibanez Banon. Felicitări campionule şi sincere felicitări antrenorilor Tomi (Gergely Tamas, n.r.) şi Gianina (Gianina Andreica, n.r.)!”, apare pe pagina de facebook a Comitetului Naţional Paralimpic.
În urmă cu doi ani, Alexandru Bologa a obţinut locul 5 la Campionatul European de la Lisabona.

Leave a Comment