Sălăjeanul Nelu Brîndea trage un semnal de alarmă după moartea motociclistului de la Sânzieni

Sute de motociclişti din toată ţara, în frunte cu sălăjeanul Nelu Brîndea, preşedintele Uniunii Cluburilor de Motociclişti din România (UCMR), s-au adunat săptămâna trecută la Sânzieni, judeţul Covasna, pentru a aprinde o lumânare colegului lor decedat duminica trecută într-un accident rutier, dar şi pentru a protesta împotriva autorităţilor locale care, spun ei, s-au implicat foarte puţin în soluţionarea acestui caz.

După cum ne-a relatat Nelu Brîndea, preşedintele UCMR, accidentul în care motociclistul a lovit o fetiţă de 11 ani a avut loc într-o zonă locuită în cea mai mare parte de persoane de etnie rromă, pe care motocicliştii o traversează destul de greu de fiecare dată. „Este un cartier în care locuiesc ţigani şi când trecem prin zona respectivă aruncă în noi cu diferite obiecte, iar unii dintre ei se mai şi culcă pe şosea pentru a nu putea trece. Nivelul caselor este mult mai jos decât al şoselei, iar fata a încercat să traverseze drumul neregulamentar şi fără să se asigure. În urma impactului, motocicleta a ajuns pe acoperişul unei case, iar colegul nostru a rămas întins pe şosea. A venit la el o femeie tot de etnie rromă, care l-a stropit cu apă pe faţă, după care şi-a revenit şi s-a ridicat în picioare. În acel moment, s-au năpustit spre el mai mulţi ţigani care l-au omorât, lovind-o şi pe fata care era cu acesta pe motocicletă”, ne-a povestit Brîndea.
În urma impactului, fata de 11 ani, dar şi prietena motociclistului au ajuns în stare gravă la spital.
Prin zonă a trecut la scurt timp un alt motociclist însoţit şi acesta de o fată, cei doi oprindu-se pentru a le acorda colegilor primul ajutor. „Motociclistul care s-a oprit a fost înjunghiat, iar fata a fost lovită de mai multe ori după ce a apucat să sune la 112”, a mai afirmat preşedintele UCMR.
Ce este strigător la cer, spune Nelu Brîndea, este faptul că pe certificatul medico-legal scrie că motociclistul ar fi murit pe loc. „Nu se poate ca pe certificatul medico-legal să scrie că motociclistul a murit pe loc, din moment ce noi avem martori care susţin că s-a ridicat în picioare după ce a fost stropit cu apă pe faţă de acea femeie. Nu am mers la Sânzieni pentru a ne face dreptate, ci pentru a trage un semnal de alarmă către autărităţile locale, fiindcă în acest fel nu se mai poate. Nu sunt rasist, dar mă deranjează comportamentul pe care-l au anumite persoane de etnie rromă. Când am ajuns în zona unde a avut loc accidentul, casele rromilor erau evacuate, fiindcă au fost anunţaţi de jandarmi că vom merge să protestăm. Trebuie făcut ceva, fiindcă dacă se continuă în acest fel se va ajunge la un război civil. Am protestat atât pentru faptul că autorităţile locale nu-şi fac datoria aşa cum trebuie, cât şi pentru faptul că sunt zone unde trecem foarte greu din cauza ţiganilor. Vom face şi sesizări la guvern”, a concluzionat motociclistul sălăjean.
Miercuri seara, după protestul motocicliştilor, Poliţia Judeţeană Covasna a reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 27 de ani din Sânzieni, care l-ar fi înjunghiat pe cel de-al doilea motociclist, iar Tribunalul Covasna a decis joi-după-amiaza arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Ceilalţi trei bărbaţi audiaţi şi care sunt suspecţi în acest caz vor fi cercetaţi în libertate.

 

9 Thoughts to “Sălăjeanul Nelu Brîndea trage un semnal de alarmă după moartea motociclistului de la Sânzieni”

  1. Schimb de mame...:)

    Daaaaaaaaaaaaa!
    Sunt foarte cuminti motociclistii!
    Mai ales aia care umbla intr-o roata,aia care fac pe Topa curse de enduro si-si tureaza motoarele la maxim de sperie babele si pruncii!
    Pericol public si pun in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic!
    Pe astia cu motociclete de curse si pe aia cu atv-urile i-as interzice de la circulat pe soselele publice!
    Vrei tataie motocicleta,ia-ti cuminte un Harley sau ceva de genul si liber la drum!
    Ca n-are Statul roman spacluri si farase ca sa va razuiasca de pe peretii pe unde inconstienta va imprastie creierii si matzele!

    1. Fuck n motherfucker

      Tiganeeeeee!!! Ti e cald cu dinti in gura?

      1. Motociokist

        Exact cum banuiam!
        Cine s-asamana s-aduna!
        Replica unui posesor unui jaf de trotineta contrafacuta,cu pretentii de motor enduro, care are inscrisa sub placuta de inmatriculare atentionarea ca motorul care-l poseda are 25 de cai juma’ si un magar in sha…….

      2. Schimb de labe......

        Apropos mai nea Fucker fere per…….
        Da ma-ta-i ocupata?
        Poate punem de-o posta si tu sa tii lampashu’!

  2. Anonim

    Acum vreo 20 de ani la Hădăreni s-a putut, acum proteste în genunchi!

  3. Lingurar Paunel

    Mai anusnimus……..
    Probabil te-a strans rau casca si pe canicukla asta ti s-au fiert sub ea creierii aia mici si scofalciti!
    Incitarea la violenta este infractiune si nu se face legea si dreptatea in tara asta de cui i se inmoaie…….

  4. Anonim

    Toti motociclistii fitzosi merita intemnitati si fara process.Se cred mesia la ghidonul motoarelor dar sunt niste inconstienti cronici.La fel a sost si politaioul care a fost accidentat langa hanul drumetilor acum cativa ani circuland ca si o cometa pe un drum interior municipal!!!!!!!!!!!!!

  5. solidaritate

    Este o rușine că în țara numită România se pot îtâmpla asemenea lucruri.Țiganul omoară, fură, nu muncește ci înmulțește……are teren unde dorește, nu plătesc taxe, nu au certificate de la cadaster etc. De ce România este așa de sărac? din cauza, că românul, maghiarul muncește pentru a se pot da primăriile ajutor social pt. țigani.
    Salariul minim este nici 6oo lej, din care ori plătesc taxele ori se mănâncă – oare ei nu au dreptul la un ajutor social ??? În legea României NU. Numai țiganii primesc ajutor social…..care de fapt este din munca mea, a ta , al nostru.
    Din păcate în țara țiganii sânt mult mai mulți decât maghiarii …….și totuși pe unguri vă urați, care plătesc taxele.

    1. Ghiontzi

      Esti prost mai Pista!

Leave a Comment