Sălăjeanul Cosmin Ardelean, prezent la seminarul antrenorilor de minirugby din România

Departamentul de Dezvoltare al Federaţiei Române de Rugby a organizat la finalul săptămânii trecute seminar la care au participat 43 de profesori responsabili judeţeni de rugby-tag, dar şi antrenorii de minirugby din România prezenţi la ultima etapă a Circuitului Naţional. Invitatul special al evenimentului a fost Jose Gorrotxategi, reprezentantul World Rugby, manager de dezvoltare al programului „Get into Rugby Europe”, care s-a arătat impresionat de modul de organizare, dar şi de implicarea participanţilor în atingerea şi rezolvarea temelor propuse de organizatori.
Judeţul Sălaj l-a avut ca reprezentant pe Cosmin Ardelean, profesor la Şcoala Gimnazială din Dragu, care, alături de Gheorghe Sabău, în calitate de director de dezvoltare regională pe regiunea Transilvania în cadrul FRR, vor încerca să îmbunătăţească mişcarea rugbystică din judeţ la nivel şcolar cu ajutorul inspectorului de specialitate şi implicit al profesorilor de educaţie fizică şi sport.
„Stagiul de la Bucureşti, organizat de FRR, vine ca o încununare şi o recompensă în acelaşi timp pentru întreaga activitate din anul şcolar trecut, dar mai presus de toate şi de a găsi împreună noi soluţii în dezvoltarea activitaţii rugbystice la nivel şcolar dar şi în cluburile de minirugby. Toţi cei prezenţi au avut posibilitaea de a vedea la lucru cei mai mici practicanţi ai rugby-ului din România, care s-au întercut pe Arcul de Triumf în cadrul ultimei etape a Circuitului Naţional de minirugby la categoriile U8, U10, U12 şi U14, îmbinând astfel teoria cu practica. Prin această acţiune se doreste a ridica standardul calitativ al practicanţilor de rugby non-contact, de a mării numărul acestora, dar şi de a încerca să facem împreuna pasul spre rugby-ul cu contact şi de a dirija cei mai buni copii spre cluburile de specialitate”, a afirmat sălăjeanul Gheorghe Sabău, originar din satul Motiş.

Leave a Comment