Poliţiştii locali au împărţit într-o lună amenzi de peste 70.000 de lei

Agenţii Poliţiei Locale au acţionat, în perioada 1-31 august, pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, păstrarea curăţeniei, identificarea persoanelor care parchează autovehicule  în alte locuri decât cele special amenajate, combaterea actelor de cerşetorie si a comerţului stradal, pentru depistarea şi identificarea  societăţilor comerciale care nu respectă orarul de funcţionare afişat la intrarea în unitate, precum şi menţinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale şi a pieţelor din municipiu.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au aplicat 407 sancţiuni contravenţionale, din care 271, cu amendă, în valoare totală de 73.690 de lei, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei. Potrivit sursei citate, cele mai multe procese verbale, 119 la număr, au fost încheiate pe numele celor care şi-au parcat autovehiculele pe trotuare ori pe spaţiile verzi, amenzile aplicate depăşind 15.000 de lei. Alte 118 sancţiuni în valoare de peste 20.000 de lei i-au vizat pe cei care au oprit neregulamentar, cu 38 de amenzi totalizând 3.900 de lei s-au ales cei care apelau, în mod repetat, la mila publicului, iar cei care răscoleau gunoaiele din containere au fost taxaţi cu 2.840 de lei.
Alte amenzi au vizat săvârșirea în public de fapte sau gesturi obscene, traversarea drumului public prin alte locuri decat cele permise sau pe culoarea rosie a semaforului, circulaţia pe un sector de drum pe care accesul este interzis şi consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public.

One Thought to “Poliţiştii locali au împărţit într-o lună amenzi de peste 70.000 de lei”

  1. Au impartit amenzi, ca altceva nu stiu sa faca. Dar cate s-au incasat?

Leave a Comment