Sălăjeanul Alex Bologa va fi port-drapelul României la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Devenit cetăţean de onoare al comunei Bobota după medalia de bronz cucerită la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (2016), Alex Bologa, un tânăr originar din Derşida ce practică judo, a continuat să impresioneze la diferite competiţii internaţionale organizate în ultimii ani. Sălăjeanul a devenit campion european la judo paralimpic, iar la un moment dat a fost considerat chiar cel mai bun din lume.
Bologa se pregăteşte pentru o nouă ediţie a Jocurilor Paralimpice, cele programate la finalul acestei luni, la Tokyo. Pentru sportivul originar din localitatea Bobota va fi o ediţie specială, având în vedere că acesta va fi port-drapelul delegaţiei României la ediţia din acest an.
„Este o mândrie şi un vis să duci drapelul României la cea mai mare competiţie din lume. Sper ca acest lucru să poarte noroc tuturor sportivilor paralimpici care vor concura la Tokyo”, a declarat pentru TVR1 sportivul rămas nevăzător încă de la vârsta de 7 ani.
Bologa este conştiet că la Tokyo va fi o luptă acerbă pentru medalii.
„Mă aştept să fie foarte dificil, în primul rând din cauza condiţiilor de pandemie. Va fi o competiţie super grea, deoarece vom fi cei mai buni sportivi din lume şi cred că fiecare dintre noi îşi doreşte să obţină o medalie”, a mai afirmat sportivul pregătit de Tamas Gergely.
Alex Bologa va fi port-drapelul României alături de atleta Tabita Vulturar, sportivă ce va fi prezentă în premieră la o ediţie a Jocurilor Paralimpice.

 

Leave a Comment