Sălăjeanul Alex Bologa, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Judo

Alexandru Bologa, sportivul originar din Derşida, a impresionat din nou la o competiţie internaţională rezervată paralimpicilor. Deşi a rămas complet nevăzător de la vârsta de 7 ani, Bologa a demonstrat, de-a lungul anilor, că are o ambiţie „de fier”, practicând judo-ul şi obţinând o serie de rezultate remarcabile în acest sport.

Sportivul se pregăteşte la Centrul Olimpic de la Cluj, participând la Grand-Prix-uri internaţionale, la Campionate Europene şi Mondiale, chiar şi la două ediţii a Jocurilor Paralimpice, unde a obţinut două medalii de bronz. A urcat şi pe podiumul Europenelor şi Mondialelor, iar ultima clasare pe podium a obţinut-o la începutul acestei săptămâni, la Baku (Azerbaijan), la Campionatul Mondial de Judo.

Bologa a urcat pe tatami la categoria -73 kilograme, câştigând în primele două meciuri în faţa unor sportivi din Georgia şi Brazilia. În semifinale, sportivul antrenat de Tomas Gergely a fost învins de un judoka din Kazakhstan, evoluând în meciul pentru câştigarea medaliei de bronz. În ultimul duel l-a întâlnit pe turcul Yuvaz Gokce, pe care l-a învins prin ippon.

Medalia de bronz de la Mondiale vine la doar câteva luni după ce Alex Bologa a devenit campion european.

 

One Thought to “Sălăjeanul Alex Bologa, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Judo”

  1. […] Alexandru Bologa, sportivul originar din Derşida, a impresionat din nou la o competiţie internaţională rezervată paralimpicilor. Deşi a rămas complet nevăzător de la vârsta de 7 ani, Bologa a demonstrat, de-a lungul anilor, că are o ambiţie „de fier”, practicând judo-ul şi obţinând o serie de rezultate remarcabile în acest sport. Sportivul se pregăteşte la Centrul Olimpic de la Cluj, participând la Grand-Prix-uri internaţionale, la Campionate Europene şi Mondiale, chiar şi la două ediţii a Jocurilor Paralimpice, unde a obţinut două medalii de bronz. A urcat şi pe podiumul Europenelor… Citeste mai mult […]

Leave a Comment