S-a stins din viaţă fostul profesor de educaţie fizică şi sport, Nicolae Teudean

Ziua de duminică, 21 octombrie, a fost una neagră pentru fotbalul românesc. Iubitorii fotbalului din Sălaj au avut, însă, două motive de tristeţe. În ziua în care s-a stins din viaţă celebrul Ilie Balaci, cel supranumit „Minunea blondă” a fotbalului românesc, a trecut în nefiinţă şi fostul profesor şi observator de fotbal, Nicolae Teudean.
Fost profesor de educaţie fizică şi sport la Liceul de Matematică-Fizică (actualul Colegiu Naţional „Silvania” Zalău) şi la Şcoala Gimnazială „Mihaie Eminescu” din Zalău, Teudean a colaborat o perioadă lungă de timp şi cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Sălaj. Cel mai mult a activat ca observator de fotbal, iar la un moment dat a fost numit chiar preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Sălaj.
Cel mai notabil rezultat din perioada în care a activat ca profesor de educaţie fizică şi sport este titlul naţional la fotbal cucerit în 1971 cu echipa Liceului de Matematică-Fizică.
La scurt timp de la obţinerea acelei performanţe, profesorul Nicolae Teudean a declarat: Doresc să fac din aceşti băieţi schimbul de aur al echipei de Divizia C, Unirea Zalău, pe care s-o duc în Divizia B şi poate…”. Adică succesorii lui Nistor, Cornaciu şi Koller, cei mai apreciaţi fotbalişti din judeţ la acea vreme.
Pentru performanţa obţinută, elevii Liceului de Matematică-Fizică şi profesorul Teudean au fost răsplătiţi cu trei trofee, unul din partea Ministerului Învăţământului, altul din partea Federaţiei Române de Fotbal şi al treilea din partea Comitetului Naţional de Educaţie Fizică şi Sport Rădăuţi. Jucătorii şi antrenorul au mai primit medalii şi tricouri de campioni.
Nicolae Teudean s-a stins din viaţă la vârsta de 75 de ani.
Înmormântarea va avea loc marţi, 23 octombrie, începând cu ora 13, la Capela Cimitirului Ortodox din Zalău.

Alte articole

3 Thoughts to “S-a stins din viaţă fostul profesor de educaţie fizică şi sport, Nicolae Teudean”

  1. Anonim

    Dumnezeu sa îl ierte!

  2. Anonim

    Ati gresit luna mortii profesorului! In prima faza am crezut ca e o rememorare a unui moment trist.

  3. Anonim

    Dumnezeu sa-l ierte! Domnul profesor Teudean s-a nascut la Babeni! A fost profesor,antrenor. A antrenat echipa de fotbal Unirea Zalau, in perioada 1968-1974. A fost prim aechipa din judet care a activat in diviziaC! .A fost antrenor de volei la prima echipa de volei feminin din divizia B! A fost antrenor la Scoala sportiva Zalau! A descoperit multe voleibaliste pe care le-a lansat spre sportul de performanta! Un intelectual distins, un mare antrenor!!! Mult prea putin ati scris despre dansul! Daca era politician , primar,interlop il laudati de nu va ajungea cerneala….

Leave a Comment