„Rugbyştii” din Cehu Silvaniei, la faza interjudeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar

Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” din Zalău a fost gazda fazei judeţene a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la disciplina rugby-tag, ciclul liceal. Trei echipe s-au duelat pentru primul loc, cel care duce, de altfel, în etapa următoare a competiţiei, faza interjudeţeană ce va avea loc la Vadu Crişului, în judeţul Bihor.
În urma jocurilor disputate, pe prima poziţie s-a situat Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei (prof. Claudiu Pupează), urmat de Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Zalău (prof. Daniel Pandrea) şi Liceul Tehnologic „Voievod Gelu” din Zalău (prof. Radu Rusu).
„Sport, mişcare şi educaţie fizică în sală. Ai crede că toate-s într-o oală, dar nu e deloc aşa. Se ştie din facultate că sport înseamnă tot ce ţine de performanţă. Mişcarea e un termen general, dar foarte important, iar educaţie fizică ţine strict de latura pedagogică a problemei. Educaţia fizică desfăşurată atât la nivel de învăţământ primar, cât şi la cel gimnazial, liceal sau chiar universitar, îndeplineşte un rol deosebit în procesul de formare şi dezvoltare a personalităţii copilului. Departamentul Dezvoltare-Cercetare din cadrul Federaţiei Române de Rugby vine de câţiva ani în ajutorul şcolilor din Romania prin implementarea rugbyului tag (non contact) oferindu-le toate materialele necesare, iar rezultatele nu au încetat să apară. Sălajul a făcut progrese enorme şi iată că acei copii care au devenit în trecut campioni naţionali de la „Muguri de campioni”, au devenit acum campioni judeţeni la nivel liceal. Vreau să-i felicit pe toţi cei care se implică în proiectele pe care Federaţie le derulează la nivelul şcolilor din Sălaj”, a declarat sălăjeanul Gheorghe Sabău, director regional de Dezvoltare Transilvania-Nord.

Leave a Comment