Roxana Varga, indisponibilă şase luni

Accidentată în timpul partidei dintre HC Zalău şi Universitatea Neptun Constanţa, interul Roxana Varga va fi indisponibilă pentru o perioadă de cel puţin şase luni. Handbalista transferată în 2012 la formaţia zălăuană a suferit o ruptură la ligamentele încrucişate, iar în aceste zile va fi operată de către medicul Horia Vermeşan, la Clinica de Ortopedie din Timişoara. „Cel puţin şase luni, va fi indisponibilă. Din păcate, în viaţa unui sportiv se întâmplă şi astfel de momente. Sperăm, însă, ca operaţia şi recuperarea să decurgă bine şi să revină cât mai repede pe teren”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.

Accidentarea Roxanei Varga este o pierdere şi pentru echipa naţională, ea fiind inclusă în lotul lărgit de selecţionerul Gheorghe Tadici. Naţionala României va susţine în 23 şi 27 octombrie „dubla” cu Norvegia, din cadrul barajului de calificare la Campionatul European din 2014.
Roxana Varga nu a evoluat nici în partida de sâmbătă, când HC Zalău a câştigat, în deplasare, cu scorul de 28 – 18, în faţa formaţiei HCM Râmnicu Vâlcea. „În ciuda faptului că nu are niciun punct acumulat, formaţia din Vâlcea este o echipă bună, care are în componenţă patru jucătoare cu mare experienţă (Guiu, Cherăscu, Bucuioceanu şi Janina Luca). Mă bucur că fetele au intrat în teren mult mai motivate decât în partidele anterioare, fiindcă era imperios necesar să câştigăm acest meci. Am beneficiat şi de un arbitraj bun, care nu a influenţat jocul. În repriza a doua, apărarea a fost mai mobilă, iar Inculeţ a avut o evoluţie bună în poartă. Aşteptăm cu încredere partida de sâmbătă, cu CSM Ploieşti, pe care va trebui să o câştigăm, pentru a fi în grafic după primele şase etape”, a mai precizat Gheorghe Tadici.
Partida dintre HC Zalău şi CSM Ploieşti, din cadrul etapei a VI-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, este programată sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 11, în Sala Sporturilor din Zalău.

Leave a Comment