Ronaldo conduce topul celor mai bine plătiţi fotbalişti

Concurenţa dintre fotbaliştii care au dominat ultimul deceniu, Messi şi Ronaldo, continuă şi în plan financiar. Chiar dacă nu mai sunt deloc tineri, aceştia câştigă foarte bine şi în această vară şi-au restartat carierele, Messi a plecat de la Barcelona la PSG, iar Ronaldo de la Juventus Torino la Manchester United. Revista Forbes a dat publicităţii clasamentul fotbaliştilor cel mai bine plătiţi în sezonul 2021-2022, care îl are acum ca lider pe atacantul portughez Cristiano Ronaldo şi care l-a depăşit pe argentinianul Lionel Messi.

Potrivit publicaţiei americane, noul jucător al echipei Manchester United va încasa 125 de milioane de dolari (106,6 milioane de euro), dintre care 70 de milioane din salariu şi bonusuri, precum şi 55 de milioane din sponsorizări şi alte venituri. Ronaldo este primul jucător din sporturile de echipă care a depăşit în carieră venituri brute de un miliard de dolari. În afara salariului, veniturile portughezului vin şi din parteneriate cu mărci ca Nike, Herbalife, Clear şi din propriul brand CR7, care include parfumuri, lenjerie intimă, ochelari, hoteluri, săli de sport. Messi, şi el transferat la o nouă echipă, de la Barcelona la PSG, ar urma să încaseze în acest sezon 110 milioane de dolari (93,8 milioane de euro), dintre care 75 de milioane din salariu şi 35 de milioane din sponsorizări. Atât Ronaldo, cât şi Messi câştigă mai puţin decât sezonul trecut.

Podiumul este completat de brazilianul Neymar, tot de la PSG, cu 95 de milioane de dolari (75 salariu +20 contracte).Pe următoarele locuri sunt: francezul Kylian Mbappe (PSG) – 43 de milioane de dolari (28+15); egipteanul Mohamed Salah (Liverpool) – 41 de milioane de dolari (25+16); polonezul Robert Lewandowski (Byern Munchen) – 35 de milioane de dolari (27+8); spaniolul Andres Iniesta (Vissel Kobe) – 35 de milioane de dolari (31+4); francezul Paul Pogba (Manchester United) – 34 de milioane de dolari (27+7); galezul Gareth Bale (Real Madrid) – 32 de milioane de dolari (26+6); belgianul Eden Hazard (Real Madrid) – 29 de milioane de dolari (29+3).

În total, cei zece jucători de fotbal cel mai bine plătiţi ar urma să aibă venituri înainte de impozitare de 585 milioane dolari în acest sezon, în creştere faţă de cele 570 milioane dolari din sezonul trecut.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment