România a debutat cu victorie la Mondialul din Serbia

România – Tunisia 27 – 17 (15 – 8)

Naţionala de handbal feminin a României a debutat sâmbătă la Campionatul Mondial din Serbia (7 – 22 decembrie), obţinând o victorie clară în faţa reprezentativei Tunisiei, 27 – 17 (15 – 8).
România s-a întors joi la NoviSad, acolo unde în urmă cu un an ocupa locul 10 la Campionatul European. O naţională mult schimbată faţă de anul trecut, dar cu ambiţia de a obţine un rezultat mai bun decât anul trecut. Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a precizat că o clasare în primele opt naţiuni ar fi un rezultat bun pentru „tricolore”, dar selecţionerul Gheorghe Tadici ştie că se poate obţine mai mult de la acest turneu final, spunând că România are faţă de primele şase locuri.
Aventura în Serbia a început cum nu se putea mai bine. O victorie la scor în faţa Tunisiei, dar mai ales una de moral, care le fac pe fete să intre şi mai motivate în teren în meciul din această seară, cu reprezentativa Australiei.
Cu toate că Tunisia a fost cea care a deschis scorul, România a replicat imediat printr-un joc foarte bun în apărare, care a dat roade şi pe faza de atac. Tunisiencele nu au mai găsit poarta timp de 10 minute, iar handbalistele noastre s-au distanţat la 6 – 1. Neagu a jucat cu o ambiţie foarte mare, iar Perianu a fost surpriza plăcută. România a continuat să ţină în şah Tunisia, care a mai înscris de şapte ori până la final. România a intrat la vestiare cu 15 goluri marcate, aceasta în ideea în care s-au şi ratat câteva ocazii din situaţii foarte bune. Naţionala ţării noastre a defilat şi în partea secundă. Perianu a mai înscris de patru ori, după ce în prima repriză a făcut-o de două, iar Neagu, Ardean-Elisei, Buceshi, Pîrvuţ şi Ciuciulete au completat seria celorlalte 12 goluri marcate de România în partea secundă.
„Am câştigat la 10 goluri diferenţă, ar fi puţine de comentat. Fetele au intrat foarte bine mobilizate, au jucat tactic excelent ambele faze. Trebuie să evidenţiez că am avut superiorităţile numerice bine exploatate şi în atac şi în apărare. A fost problema asupra căreia ne-am pronunţat după turneele de pregătire în Franţa şi Danemrca, dar bine că s-au reglat. Mai sunt lucruri care n-au funcţionat, în primul rând am avut ratări de la şase metri în situaţii de unu la unu, care trebuiesc eliminate. De asemenea, mai trebuie rezolvate finalurile de reprize”, a declarat selecţionerul Gheorghe Tadici pentru presa centrală.
Meciul cu Australia este programat la 20:15 (ora României) şi va fi transmis în direct pe DolceSport.
România: Ungureanu, Tolnai – Pîrvuţ (1), Dincă, Pintea, Nehita (4), Neagu (6), Brădeanu (3), Ţăcălie, Perianu (6), Marin, Ardean (3), Ciuciulete (1), Manea (2), Buceschi (1). Antrenor: Gheorghe Tadici
Tunisia: Omrani, Ben Salma – Daoula (1), Elghaoui (1), Rejeb, Sfar Ben Chker (1), Toumi (3), Abdallah, Hlaili, Kilani, Chebbah (5), Hachana, Dhaouadi (3), Yahioui, Jaouadi (1), Kouki (2). Antrenor: Paulo De Moura Perreira

Sursa foto: prosport.ro

One Thought to “România a debutat cu victorie la Mondialul din Serbia”

  1. Anonim

    INTERPELARE ADRESATA ORGANIZATIEI PSD SALAJ SI SENATORULUI GHEORGHE POP

    Autor: Cetateanul Consternat
    Circumscriptie electorala: Nr. 33 Salaj
    Colegiul electoral: Nr. 2, Zalau-Salaj
    Grup Politic : Niciunul

    Obiectul interpelarii – Pana Cand?

    Stimabililor politicieni,
    Pana cand ii veti permite cetatenei Daniela Elena Fizesan – Chisbora, membru PSD Salaj, sa se ocupe cu raspandirea unor zvonuri malitioase in legatura cu povestile vanatoresti ale senatorului PSD, Gheorghe Pop?

    Cu deosebita consideratie,
    Cetateanul Consternat

Leave a Comment