Robert Parge, zălăuanul care domină proba de 400 de metri

Deşi a fost nevoit să stea departe de atletism timp de şase ani, din cauza unui accident la ochi, zălăuanul Robert Parge a revenit în forţă în acest sport la vârsta de 18 ani. Primul său club a fost CSS Zalău, apoi s-a transferat la Universitatea Cluj, iar în toamna anului trecut a ajuns la CSM Bucureşti – cel mai bun club de atletism din România.

Chiar dacă avea 18 ani când a revenit în atletism, Robert Parge nu părea deloc îngrijorat, afirmând că are timp suficient pentru a evolua la cel mai înalt nivel. Iar de la vorbe la fapte, drumul a fost destul de scurt, atletul zălăuan reuşind să domine proba de 400 de metri. Parge a devenit multiplu campion al României în această probă, deţinând şi recordurile la tineret atât în aer liber, cât şi în sală. Începutul anului 2021 a fost unul foarte bun pentru Robert Parge, sportivul legitimat la CSM Bucureşti câştigând medalie după medalie la concursurile internaţionale în care a luat startul.

„Am concurat în Franța, unde am câștigat, m-am impus în fața altor atleți mult mai valoroși pentru mine pe liste. La Belgrad am alergat cu aceiași concurenți de la balcaniadă și m-am impus în fața tuturor, a afirmat fostul atlet al CSS Zalău.

Competiţia de la Belgrad – Serbian Open Indoor Meeting 2021 – unde a câştigat proba de 400 de metri cu timpul de 47 de secunde şi 39 de sutimi – a fost ultima verificare pentru Robert Parge, înaintea Campionatului European de Atletism rezervat seniorilor, programat în aceste zile, la Torun (Polonia).

„Mă bucur pentru această victorie. Mi-am luat o oarecare revanşă după seria pierdută la Campionatul Balcanic, când am alergat cu aceeaşi concurenţi. Este o victorie şi un rezultat bun, de moral, fiind ultima competiţie înainte de Campionatul European de la Torun. Astept cu nerăbdare concursul din Polonia, care cred că va fi unul pe cinste”, avea să declare atletul după performanţa obţinută în Serbia.

15 sportivi fac parte din delegaţia României prezentă la Torun (9 fete şi 6 băieţi) alături de Robert Parge în proba de 400 de metri fiind şi Mihai Cristian Pîslaru.

 

Leave a Comment