Rezultatele cluburilor sportive finanţate de la bugetul local îi nemulţumesc pe aleşi

Informarea întocmită de către membri Comisiei pentru sănătate, cultură, învăţământ, muncă, protecţie socială şi sport, cu privire la activitatea celor două cluburi sportive susţinute financiar de la bugetul municipiului – FC Zalău şi Remat Zalău – a trezit nemulţumirea consilierului local PDL Adrian Margin. El a fost, de altfel, şi cel care a solicitat Comisiei un astfel de raport.
„În raportul acesta aţi cuprins scuzele pentru lipsa de perfomanţă ale celor două cluburi. Daţi vina pe lipsa finanţării şi pe managementul defectuos, deşi noi, Consiliul Local, suntem cei care am alocat bani şi tot noi suntem cei care am coordonat managementul cluburilor sportive”, a opinat alesul PDL.
Referindu-se la unul din paragrafele din raport, potrivit căruia „Clubul FC Zalău nu are ca obiectiv principal promovarea în Liga a II-a”, Margin a întrebat, mai mult retoric, „la ce ne raportăm atunci? Dăm bani de la bugetul local şi atât?”
În opinia consilierului, finanţarea din bugetul local ar trebui făcută după nişte criterii de performanţă. În ceea ce priveşte echipa managerială, aceasta ar trebui să aibă contract de mandat şi să suporte penalităţi dacă nu obţin indicatori de performanţă, cu aluzie la problemele cu care s-a confruntat clubul de volei al oraşului. Margin a lansat un atac la adresa celor care conduc în prezent clubul, afirmând că „persoane care se pricep mai puţin au fost delegate din partea Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al clubului”.
Viceprimarul Daniela Coţa a recunoscut că „din lipsa vreunui respect faţă de bugetul Zalăului pe o lungă perioadă de timp, am rămas cu datorii foarte mari”, însă a dat asigurări că respectivele restanţe, în valoare de 280.000 de lei, vor fi onorate până în luna iulie a acestui an. Suma amintită reprezintă serviciile asigurate de unii furnizori în perioada 2011-2012 şi restanţele la plata primelor de obiectiv pentru acelaşi interval.
Potrivit raportului menţionat, în prima parte a campionatului, managementul clubului Remat a fost asigurat de către SC Remat Invest, care a stabilit transferul a trei jucători „cu sume mult peste valoarea estimată şi mult peste posibilităţile financiare ale clubului, fără a se ţine cont de bugetul alocat şi de posibilitatea de a fi acoperite cheltuielile”.

Andreea Vilcovschi

One Thought to “Rezultatele cluburilor sportive finanţate de la bugetul local îi nemulţumesc pe aleşi”

  1. cosmote

    Finantati asfaltarea strazilor din Zalau, canalizarea orasului nu echipele de sportivi neperformanti. Intrabati cetateni orasului care sunt dorintele lor, de asustine echipe sportive sau de a avea un oras civilizat fara semafoare inteligente care sa blocheze traficul?

Leave a Comment