Rezultate de excepţie pentru Terra Kid Zalău la „Mondialele” de la Belgrad

Ediţia din acest an a Campionatului Mondial de Karate Fudokan s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute, la Belgrad (Serbia), fiind prezenţi sportivi din 72 de ţări. Printre ţările participante s-a aflat şi România, iar din delegaţia echipei naţionale au făcut parte şi sportivi de la Clubul Sportiv Terra Kid Zalău.
Rezultatele sportivilor zălăuani au fost mai bune decât la ultima ediţie, cea din 2013, organizată în Cehia. Deşi venea după o perioadă în care s-a confruntat cu probleme de sănătate, antrenorul CS Terra Kid Zalău, Călin Marincaş, a devenit dublu campion mondial şi vicecampion mondial. Sportivul zălăuan a obţinut medalia de aur în probele de kumite echipe şi kata echipe, iar la kumite individual a câştigat medalia de argint.
Cele mai bune rezultate le-a obţinut, însă, Iulia Cliţan, care a devenit de patru ori campioană mondială. Fiica preşedintelui Remus Cliţan a obţinut medalia de aur în probele de kumite individual, fuku-go, kata echipe şi kumite echipe. Rezultatele acesteia sunt mult mai bune decât la ediţia din urmă cu doi ani, unde a obţinut argint la kumite echipe şi bronz la individual.
Szeri Roberta a devenit şi ea campioană mondială, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului alături de echipa României în proba de kata. Pe lângă aurul la kata echipe, sportiva originară din comuna Sărmăşag a obţinut şi medalia de bronz la kumite individual.
Rezultat notabil a fost şi cel al sportivului Dan Poptelecan, care a devenit vicecampion mondial în proba de kata individual.
„Îmi doream ca fiecare sportiv să obţină o medalie, dar rezultatele sunt mult mai bune. Sunt rezultate deosebite obţionute de toţi sportivii, iar pe această cale ţin să-i felicit. Nu pot decât să fiu mândru de rezultatele lor şi de modul în care s-au pregătit pentru acest concurs de amploare”, a declarat Călin Marincaş.
În clasamentul general pe echipe, România s-a clasat pe primul loc, cu un total de 275 de puncte, câştigând 60 de medalii de aur, 39 de argint şi 48 de bronz. Serbia şi Rusia au fost celelalte două reprezentative care au urcat pe podium în clasamentul general.
Tot la finalul săptămânii trecute s-a desfăşurat la Belgrad Cupa Mondială rezervată copiilor, eveniment la care au participat şi şapte sportivi de la CS Terra Kid Zalău.
Mario Cordiş a avut cea mai bună evoluţie, obţinând locul doi la kata individual. Acesta a cştigat şi locul trei la kata echipe, alături de Lucas Coca şi Adrian Pop.
Solyom Szilard şi George Găvriluţ s-au situat pe locul patru la enbu mixt, iar evoluţii bune au mai avut Nemeti Zoltan şi George Pup.

One Thought to “Rezultate de excepţie pentru Terra Kid Zalău la „Mondialele” de la Belgrad”

  1. Pernes Petru

    Felicitari intregii echipe dar mai ales Iuliei, care a obtinut cele mai bune rezultate. Este o fata si sportiva de exceptie si a demonstrat acest lucru cu ocazia intrecerii la care a participat si in viata de zi cu zi.
    Toti prietenii si zalauanii ne mandrim cu ea !!!

Leave a Comment