Rezultat istoric: HC Zalău a câștigat bronzul în Cupa României

Chiar dacă Gheorghe Tadici a anunțat înaintea competiție că nu va acorda prea mare importanță Cupei României, Handbal Club Zalău a obținut un rezultat istoric duminică dimineața. Formația de la poalele Meseșului a învins, în finala mică, Rapid București, o formație mult mai bine cotată, câștigând medaliile de bronz. Rezultatul final a fost 26 – 24 în favoarea handbalistelor zălăuane, care au condus și la pauză cu 15 – 14.

Zalăul a fost la un pas de finala mare, pierzând meciul din semifinale cu Gloria Buzău, după ce a condus timp de 50 de minute. De această dată, însă, handbalistele lui Tadici au fost mult mai atent în finalul jocului cu Rapid, reuşind să treacă chiar şi peste unele decizii controversate ale arbitrilor. Fetele nu au căzut psihic nici după eliminarea antrenorului Gheorghe Tadici, care a fost nevoit să vadă finalul din tribună, reuşind o victorie care demonstrează că nu e nevoie întotdeauna de bugete uriaşe şi de jucătoare plătite regeşte pentru a obţine rezultate notabile.

HC Zalău a condus Rapidul pe tot parcursul jocului, având avans chiar şi de şase goluri în partea secundă.

Paula Teodorescu a fost declarată cel mai bun portar al Final-Four-ului, iar Alexandra Dindiligan a marcat, alături de Cristina Neagu, cele mai multe goluri. Din păcate, pentru hadbalista Zalăului nu s-a găsit nici măcar o diplomă, trofeul fiindu-i acordat jucătoarei de la CSM Bucureşti.

„A fost o competiţie costisitoare, fără un rezultat final, deoarece dacă am fi obţinut aceaqastă medalie în sezonul trecut, astăzi eram în cupele europene. Totuşi, încerc să văd partea plină a paharului, faptul că o serie de jucătoare au demonstrat că au făcut progrese şi au ţinut în şah o echipă compusă din handbaliste cu zeci de meciuri internaţionale şi sute de meciuri naţionale. Am demonstrat că putem obţine ce ne dorim, în ciuda unor ostilităţi din partea celor care trebuiau să vegheze la buna desfăşurare a jocului. Ambele cartonaşe roşii au fost nemeritate. Felicit fetele pentru că au fost combative, şi-au apărat blazonul şi imaginea. Am demonstrat că nu e nevoie de contracte „nesimţite” din bani publici pentru a obţine o medalie. Am demonstrat că se poate face performanţă şi cu jucătoare românce. Antrenorul echipei naţionale a României (n.r. Adrian Vasile, antrenorul CSM Bucureşti) le oferă posibilitatea româncelor să joace doar 2 – 3 minute. Are o singură româncă în echipă care joacă constant, iar când vom ajunge la un turneu final de Campionat European sau Mondial, ne vom întreba de ce suntem pe locul 12”, a declarat Gheorghe Tadici.

 

„HC Zalău a bifat o victorie care ne face mândri pe toți sălăjenii. Felicit din inimă întreaga echipă, pe antrenorul Gheorghe Tadici și pe toți cei din staff pentru acest rezultat deosebit, care ne dă un motiv să privim cu încredere spre viitor. Consiliul Județean Sălaj rămâne un partener al sportului de performanță, pe care va continua să îl sprijine. Handbalul a adus Sălajului, de-a lungul anilor, numeroase satisfacții și ne-a făcut cunoscuți în întreaga Europă. Sper că succesul obținut de handbalistele noastre în Cupa României va fi un imbold pentru noul sezon competițional al Ligii Naționale de handbal feminin”, a precizat şi președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, instituția condusă de acesta fiind principalul finanțator al echipei de handbal.

Ultima medalie obținută de HC Zalău într-o competiție națională a fost în 2019, când echipa lui Tadici a câștigat bronzul tot în Cupa României.

 

HC Zalău va debuta marţi în noul sezon al Ligii Naţionale, urmând să întâlnească, în deplasare, Dunărea Brăila.

“Vom juca cu “Dunărea Brazil”, fiindcă au în lot şapte brazilience şi şi antrenor brazilian, iar jucătoarele noastre stau pe bancă. Să nu ne mirăm dacă la turneele finale ne vor “călca în picioare”. Există o stare de oboseală în rândul fetelor noastre, fiindcă jucăm al treilea meci în decurs de patru zile, dar sper să le refact cât pot până la ora  meciului”, a mai precizat managerul Zalăului.

Partida dintre Dunărea Brăila şi HC Zalău este programată la ora 16 şi va fi transmisă în direct pe TVR1.

 

 

Leave a Comment