Remat Zalău s-a întors cu un singur punct de sub Pietricica

VCM LPS Piatra Neamţ-Remat Zalău 3-2 (14-25, 25-20, 25-23, 23-25, 15-9)

Prima deplsare din returul Diviziei A1 la volei masculin i-a provocat campioanei Remat Zalău şi prima înfrângere din a doua parte a campionatului, pierzând cu 2 – 3, pe terenul formaţiei VCM LPS Piatra Neamţ.
După un debut echilibrat, tabela arâtînd egalitate, 8 – 8 imediat după primul time-out tehnic, Rematul s-a desprins la 14 – 8, iar până la final, voleibaliştii Zalăului nu au mai avut nicio emoţie, câştigând setul întâi cu un categoric 25 – 14.
Actul al doilea a început din nou sub semnul echilibrului. S-a mers cap la cap până la scorul de 18-18, scora la care, Harbuz realizează două puncte şi îşi duce echipa în avantaj (20-18). Aurel Vlaicu cere time-out, însă Nagy greşeşte de două ori şi gazdele se distanţează la patru puncte (22-18), avantaj ce se dovedeşte hotărâtor în câştigarea setului de către gazde, care închid parţialul la 20 după un as reuşit de Răzvan Purice.
Vlaicu începe setul patru cu Mihalcea pe centru, care reuşeşte două blocaje în debutul de set, iar Rematul avea un avans de trei puncte. Pietrenii nu cedează, intră în joc şi preiau conducerea la primul time-out tehnic (8-7), după un atac în aut a lui Tebieş. Jocul gazdelor funcţionează din ce în ce mai bine şi nemţenii intră la al doilea time-out tehnic cu patru puncte avantaj (16-12), nu înainte ca Vlaicu să-l trimită în teren şi pe Marcos Barbosa în locul lui Andrei Stoian. Urmează o perioadă în care ambele echipe greşesc la serviciu şi elevii lui Dan Gavril îşi menţin avantajul de patru puncte până aproape de finalul setului (23-19). De la acest scor, Zalăul se apropie periculos (23-22), însă serviciul lui Nagy în fileu le oferă două mingi de 2-1 gazdelor. Nu se termină la 22, însă Harbuz obţine un bloc aut şi nemţenii câştigă setul trei la 23.
Simţind pericolul înfrângerii, zălăuanii încep mult mai bine al treilea parţial şi intră la prima întrerupere tehnică cu un avantaj de 4 puncte (8-4). Zălăuanii conduc până la 11-7, momet în care nemţenii egalează pe serviciul lui Harbuz (11-11). Două atacuri greşite ale lui Viţelaru îi aduc din nou în avantaj pe zălăuani, care intră cu un punct avans la al doilea time-out tehnic (16-15). Gazdele greşesc foarte mult în preluare şi le permit zălăuanilor să se distanţeze (20-16). Nemţenii revin miraculos egalează la 22, însă blocajul Rematului funcţionează pe final de set şi Zalăul trimite partida în decisiv.
După un început echilibrat al setului decisiv, gazdele reuşeşsc să aibă un avantaj de două puncte (8 – 6) la schimbul de terenuri. În a doua parte însă, apărarea în linia a doua a gazdelor a funcţionat perfect, iar Rematul s-a oprit la punctul nouă.
„Cred că pe alocuri am făcut un joc bun, dar greşelile ne-au costat. Aceste erori neprovocate ne-au făcut să pierdem acest joc. Nu pot spune că am fost surprins de Piatra. Cred că noi am greşit mult şi s-a văzut. Se vede că Paulo nu este de mult timp aici. Încă mai suferim la capitolul omogenitate, dar nu cred că din cauza asta am pierdut”,cosideră antrenorul Rematului, Aurel Vlaicu.
VCM: Vlad Moisa, Răzvan Purice, Codrin Mocanu, Vasile Afloarei, Ciprian Viţelaru, Ionuţ Harbuz şi Rareş Gavril (libero). Au mai jucat: Ştefan Cazacu, Alin Bălan, Cristian Zaha şi Mihai Ciupe. Antrenori: Dan Gavril şi Nicolae Buruş
Remat: Andrei Stoian, Peter Nagy, Mihai Gheorghiţă, Fabian Birău, Paulo Veloso, Vlad Tebieş şi Adrian Feher (libero). Au mai jucat: Răzvan Mihalcea, Mihai Mărieş şi Marcos Barbosa. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie

One Thought to “Remat Zalău s-a întors cu un singur punct de sub Pietricica”

  1. Este bine si asa. In play-off castigam toate mecurile !!!

Leave a Comment