Final de infarct în derby-ul Ardealului

HC Zalău – „U” Jolidon Cluj 30 – 30 (16 – 12)

Duelul medaliatelor cu bronz şi argint în sezonul trecut, încheiat cu scorul de 30 – 30, a fost presărat cu de toate, goluri multe şi spectacol pe terenul de joc, dar şi în tribune, galeriile Zalăului şi Clujului fâcând un adevărat show pe tot parcursul partidei. Şi tehnicienii celor două echipe au ieşit de câteva ori în evindenţă, prin protestele repetate la adresa arbitrilor craioveni, Bărcan şi Ciurea.
Clujul a fost echipa care a început mai bine jocul, conducând cu 4 – 1 după şase minute. Handbalistele zălăuane au revenit însă spectaculos şi au egalat situaţia la cinci, în minutul 14. Patru minute mai târziu au preluat conducerea, 9 – 8, obligând-ul pe antrenorul clujencelor, Gheorghe Covaciu, să solicite primul timp de odihnă al meciului. Tot echipa lui Tadici a arătat mai bine în teren şi pe final de repriză, distanţându-se la patru goluri până la pauză.
Şi începutul celei de-a doua părţi a fost la fel de bun pentru echipa Zalăului, Alina Czeczi, aflată într-o formă de zile mari, reuşind să ducă scorul la 18 – 12 printr-o „dublă”.
Din păcate, fetele noastre nu au putut gestiona avantajul de şase goluri, din minutul 33, dându-le şansa clujencelor să revină în joc. Gheorghe Tadici a solicitat, şi el, primul timp de odihnă pentru fetele sale, în minutul 44, la scorul de 22 – 20. Cu 13 minute înainte de final, HC Zalău avea un avans de trei goluri, însă Clujul a reuşit să egaleze la 25, în minutul 51. Finalul a fost unul de infarct. Clujul a condus de trei ori la un gol, iar golul 30 al echipei zălăuane a fost marcat dintr-o aruncare de la şapte metri, de Loredana Pera, când mai erau şase secunde de joc.
„Fetele şi-au creat acel avantaj şi tot ele ştiau să-l gestioneze până la final, dacă nu le-ar fi scos patru mingi din poartă şi nu le dădeau cinci mingi la intercepţie din faulturi grosolane. Nouă goluri este mult în economia jocului. La Crina Pintea au fost câteva faulturi de şapte metri şi eliminări şi au dat o singură eliminare din cinci. Au fost faze clare, care se vedeau de la Craiova. În ultimul minut, la acel faul comis asupra lui Czeczi, căruia cred că i-a şi făcut fractură de braţ, trebuiau să dea eliminare şi şapte metri. Este foarte greu de jucat şi de câştigat în asemenea condiţii. Un lucru este cert: nu antrenorii şi jucătoarele sunt actorii principali. Este un fel de muncă în zadar în interesul unora sau altora”, a sunat declaraţia managerului Gheorghe Tadici, de la finalul partidei.
Liga Naţională va fi, din nou, întreruptă, până în data de 30 ianuarie, pentru acţiunea echipei naţionale de senioare la care, selecţionerul Gheorghe Tadici a convocat şi trei handbaliste de la HC Zalău: portarul Mihaela Cheţa şi jucătoarele de câmp Crina Pintea şi Roxana Varga.
HC Zalău: Mihaela Mureşan – Roxana Rob, Carmina Bădiţă (2), Andrada Trif (4), Alina Czeczi (12), Andrada Pop, Crina Pintea (5), Gabriela Szucs (1), Ana Maria Tănăsie, Valeria Beşe (5), Loredana Pera (1), Ana Maria Şomoi. Manager: Gheorghe Tadici.
„U” Jolidon Cluj: Viktoria Petroczi, Ana Maria Măzăreanu, Magdalena Paraschiv (1), Nicoleta Dincă (8), Florina Chintoan (5), Mihaela Tivadar (2), Andreea Tetean, Alina Jula, Carmen Cartaş (9), Ani Senocico (4), Clara Vădineanu (1). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

3 Thoughts to “Final de infarct în derby-ul Ardealului”

  1. Asta este

    Asa este : arbitri vor sa fie in atentie. Fac ce vor si decid rezultatele si clasamentul. La Cluj o fi fost mare veselie dupa joc , in drumul lor spre Craiova, garnisit cu niscaiva chiloti , sutiene si alte cele , marca Jolidon. asta este ..

  2. Iata adevarul

    Priviti poza de mai sus , cu faza clara de 7m si eliminare , iar arbitri au fluierat doar 9 m, iar in cazul lui Badita identic , au last contraatac pentru clujence . La fel s-a intamplat in 3-4 randuri si la pivotul Crina. Daca ar fi mai multe poze s-ar putea vedea. Iar Tadici ce sa faca in situatii din astea ? SA LE RUPA GATUL NEMERNICILOR…

  3. A se vedea

    Cand Tadici nu o sa mai fie la echipa , handbalul si renumele Zalaului, vor disparea de pe harta Romaniei. La fel cum NU se mai vorbeste si scrie sapatamana de saptamana , zi de zi de Tenaris Silcotub, care au intrat in anonimat , la nivel de aparitie in presa din Romania si Europa se mai scrie de ei, din ani in pasti, de cand Nu mai sponsorizeaza , de zgarciti ce sunt si-ar manca si resturile de sub ei..Dar vorba aceea …

Leave a Comment