UPDATE: Remat Zalău, la o victorie de bronzul naţional

Remat Zalău – Ştiinţa Explorări Baia Mare 3 – 0 (25 – 14, 26 – 24, 25 – 22)

Remat Zalău a câştigat în numai trei seturi cel de-al doilea duel al finalei mici, disputat duminică seara, pe teren propriu, în faţa celor de la Ştiinţa Explorări Baia Mare.

Voleibaliştii zălăuani au început foarte bine jocul, câştigând şase puncte consecutive pe serviciul lui Veloso, după o evoluţie bună la blocaj. Zalăul intră cu 8 – 1 la prima întrerupere tehnică şi cu şase puncte avantaj la cel de-al doilea time-out tehnic, 16 – 10. Mihalcea a fost pionul principal al Zalăului, făcând legea pe centru atât pe atac, cât şi la blocaj. Chiar dacă antrenorul Botea a efectuat două modificări pe finalul setului, schimbând coordonatorul de joc şi pe centrul Socaciu, Zalăul a câştigat la pas actul întâi.

Campioana a început bine şi parţialul secund, având 8 – 5 la primul time-out tehnic, dar Baia Mare a revenit şi a egalat la 11, obligându-l pe Aurel Vlaicu să solicite primul timp de odihnă. Ştiinţa a reuşit chiar să preia conducerea, 11 – 13, dar zălăuanii nu au cedat şi au intrat cu avantaj minim la cea de-a doua întrerupere tehnică. Zalăul a condus cu 22 – 20 spre final, dar două greşeli consecutive ale brazilianului Veloso au readus Baia Mare în joc. A fost nevoie de un nou moment de sclipire a centrului Mihalcea, ca Zalăul să se desprindă şi să se impună cu 26 – 24, în prelungiri.

Baia Mare a avut avantaj minim la prima întrerupere tehnică a setului trei, după ce Zalăul a condus cu 6 – 4. Tebieş a greşit câteva atacuri pe extremă, acuzând o accidentare uşoară la genunghiul piciorului stâng, iar Vlaicu a fost nevoit să-l introducă în teren pe Mărieş. Finalul de meci l-a găsit însă tot pe Tebieş în teren. Baia Mare a condus cu 16 – 15 la al doilea time-out, după care Rematul a revenit în joc şi a trecut la conducere. La 20 – 17, Marius Botea a solicitat al doilea time-out, băimărenii s-au apropiat la 22 – 24, dar Zalăul a punctat la următoarea minge, după un time-out cerut de Vlaicu şi a câştigat meciul.

Echipa zălăuană conduce cu 2 – 0 la general şi mai are nevoie de o singură victorie pentru a intra în posesia medaliilor de bronz. Partidele trei şi patru sunt programate la Baia Mare, duminică, 14 aprilie şi luni, 15 aprilie.

Aurel Vlaicu, antrenor Remat Zalău: „Per ansamblu, am jucat bine, dar va trebui să încercăm pe viitor să reducem din greşelile individuale. Mergem la Baia Mare să jucăm chiar mai bine decât la Zalău, dacă se poate şi să obţinem o victorie, pentru a nu mai fi nevoie de a cincea partidă”.

Marius Botea, antrenor Ştiinţa Explorări Baia Mare: „Nu am realizat tocmai ce ne-am propus, fiindcă ne-am gândit că putem pleca de la Zalău cu o victorie. Trebuie să recunoaştem că am întâlnit o echipă mai bună decât noi şi felicităm adversarul pentru jocul prestat. Cu mai multă atenţie, puteam obţine puţin mai mult de la fiecare meci. Nu dezarmăm, suntem conştienţi de valoarea adversarului, dar la fel de conştienţi că putem întoarce soarta acestui final de campionat”.

Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău: „Practic, am obţinut ceea ce ne-am şi propus de la aceste două întâlniri. Cred că şi din punct de vedere al calităţii jocului ne situăm acolo unde ne-am dorit în acest moment, având în vedere că, de multe ori, nu am avut un lot complet şi soluţii pe banca de rezerve. Suntem deja la faza în care pregătim următorul sezon, în care sunt convins că vom avea o echipă mai echilibrată şi mai omogenă. În acest campionat, echipa s-a reunit practic cu o săptămână înainte de începerea campionatului. S-au întâmplat multe la echipă în acest campionat, astfel că, locul trei ar fi un loc onorabil. Oricum, este clar că nu poţi fi campion la infinit”.

Remat Zalău: Andrei Stoian, Peter Nagy, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Vlad Tebieş, Paulo Veloso şi Adrian Feher (libero). A mai evoluat: Mihai Mărieş. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie

Ştiinţa Exlorări Baia Mare: Dragoş Răileanu, Vlad Negrean, Vlad Cuciureanu, Gheorghe Socaciu, Robert Ţuţea, Akos Hobolth şi Ciprian Tofan (libero). Au mai evoluat:  Ciprian Neamţ şi Andrei Veber. Antrenori: Marius Botea şi Sorin Pop

 

One Thought to “UPDATE: Remat Zalău, la o victorie de bronzul naţional”

Leave a Comment