Remat Zalău a relansat lupta pentru locul trei

Remat Zalău – Unirea Dej 3 – 0 (25 – 17, 25 – 20, 25 – 23)

După un joc şters la Baia Mare, campioana en-titre, Remat Zalău s-a descurcat mult mai bine miercuri seara, pe teren propriu, în faţa Dejului, câştigând meciul după numai trei seturi. Un succes cu care echipa zălăuană egalează la puncte Unirea Dej şi Ştiinţa Baia Mare, formaţii aflate pe locurile trei, respectiv patru.
Cele două echipe au mers cap la cap în debutul actului întâi, Dejul fiind echipa care a avut avans minim la prima întrerupere tehnică. Rematul a reveni, iar la 11 – 8 l-a forţat pe antrenorul Victor Lazăr să solicite timp de odihnă. Tot Zalăul a fost echipa care a punctat mai mult, iar la 18 – 13, Dejul a solicitat al doilea time-out tehnic. De la 21 – 13, Unirea s-a apropiat la patru puncte, moment în care a venit rândul lui Aurel Vlaicu să ceară time-out pentru Zalău. Până la final doar echipa gazdă a mai punctat, Dejul rămânând la punctul 17.
Rematul a intrat cu avans de două puncte la primul time-out al parţialului secund, iar până la al doilea, diferenţa s-a mărit la patru puncte, datorită blocajului bun făcut de Birău, Tebieş şi Veloso. L-a 21 – 18, Vlaicu l-a simţit puţin obosit pe universalul Nagy şi a făcut o mutare inteligentă. L-a scos din teren pe voleibalistul maghiar, pentru a-l odihni pentru setul trei şi l-a introdus pe Mărieş. Jocul a funcţionat bine în continuare, iar gazdele s-au impus la 20.
La cum a început setul trei, se părea că Rematul va câştiga fără nicio emoţie acest joc. După 8 – 4 şi 16 – 10 la cele două întreruperi tehnice, în favoarea Zalăului, Dejul a revenit spectaculos pe fondul unei relaxări în jocul campioanei. Unirea a egalat la 17, iar de la 19 – 19, Zalăul a câştigat două puncte consecutive pe atacul lui Birău şi blocajul lui Veloso, ducând scorul la 21 – 19. Dejul nu a cedat, iar la 23 – 23, Vlaicu a solicitat timp de odihnă. Până la final, oaspeţii nu au mai făcut niciun punct, ridicătorul Rematului, Andrei Stoian, încheind jocul printr-un blocaj foarte bun, pe extremă.
„Azi am avut o primire mult mai bună decât la Baia Mare, cum ar trebui să fie în orice meci. Mă aşteptam la o evoluţie mult mai bună decât la Baia Mare, unde trebuie să recunoaştem că am fost depăşiţi. Emoţii existăt tot timpul într-un meci, indiferent de scor, însă e bine că am putut să-i remontez pe băeiţi pe finalul setului trei, iar ei au înţeles mesajul meu”, a declarat Aurel Vlaicu la finalul meciului.
Remat Zalău: Andrei Stoian, Peter Nagy, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Paulo Veloso, Vlad Tebieş şi Adrian Feher (libero). Au mai evoluat: Mihai Mărieş şi Şerban Paşca. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie
„Va fi un final interesant de retur. Din păcate, astăzi nu am jucat decât jumătăţi de set, iar pe finalul setului trei am jucat ceva mai aproape de ceea ce ar fi trebui să jucăm de la început. Cred că este unul dintre cele mai proaste meciuri pe care le-am făcut în sezonul acesta. Lupta rămâne deschisă mai departe, iar cel mai important în acest moment este să obţinem maximum de puncte în meciul de sâmbătă”, ne-a precizat antrenorul Dejului, Victor Lazăr.
Unirea Dej: Marius Dascălu, Lucian Tofan, Gojko Cuk, Mihai Coasă, Srecko Ristic, Silviu Şuşon şi Bogdan Rus (libero). Au mai evoluat: Ionuţ Badea şi Tudorel Fărcaş. Antrenori: Victor Lazăr şi Tiberiu Szilagyi.

2 Thoughts to “Remat Zalău a relansat lupta pentru locul trei”

  1. misu

    Nu va imbatati cu apa rece ,voleiul in salaj este la final la nivel de performanta> conducerea actuala suntem la final,,asa cum arata orasul ,asa va arata echipa de volei.Domnule c ati fost ales pentru ca lumea s-a saturat de pdl,cred ca ne saturam si de voi ,iar 2014 nu este departe.

  2. prieten cu MISU

    Cristinele ai ajuns si Misu ,nu e rau !!!!!!!!!

Leave a Comment