Remat Zalău, a patra echipă calificată în Final-Four-ul Cupei României

CSM Agronomia Bucureşti – Remat Zalău 1 – 3 (21 – 25, 26 – 24, 20 – 25, 17 – 25)

Remat Zalău completează lista celor patru echipe calificate în Final-Four-ul Cupei României, după Tomis Constanţa, Dinamo Bucureşti şi Unirea Dej. Echipa pregătită de Aurel Vlaicu a dispus duminică seara cu acelaşi scor ca şi în partida de sâmbătă, din campionat, de CSM Agronomia Bucureşti, 3 – 1. Formaţia zălăuană s-a impus cu acelaşi scor şi în partida tur, când pe banca echipei se afla polonezul Mariusz Sordyl, iar în lot erau alţi doi brazilieni, ambii pe postul de secunzi, Silmar Almeida şi „Bob” Dvoranen.

Zalăul a început tare şi partida de duminică, câştigând la 21 primul parţial.

Actul secund a fost mai disputat, iar gazdele au restabilit egalitatea, impunându-se în prelungiri. Voleibaliştii pregătiţi de Aurel Vlaicu şi-au revenit la timp după relaxarea apărută în setul doi şi nu au mai iertat nimic până la final. Gazdele au început bine şi actul trei, conducând cu 6 – 2, însă, la fel de repede, a urmat o relaxare în jocul CSM-ului, de care voleibaliştii Rematului au profitat la maxim şi -sau impus la 20. În setul patru, când ambii antrenorii au introdus în teren toţi jucătorii pe care i-au avut la dispoziţie, formaţia zălăuană s-a impus fără emoţii, la 17.

„Am încercat să eliminăm din greşelile făcute în meciul de sâmbătă, din campionat. În primul set, am recuperat mingi venite pe atac din linia a doua, dar am fructificat foarte puţine dintre ele. În setul doi, cu mai multă atenţie, cred ăc am fi putut câştiga şi mai categoric. Am început bine în actul trei, dar la fel de repede  a intervenit o relaxare, ceea ce cu o astfel de echipă nu poţi să îţi permiţi. În setul patru, când calificarea era deja tranşată, am introdus tot toţi jucătorii pe care i-am avut la dispoziţie”, a declarat Vincenţiu Dumitrescu, antrenorul CSM-ului.

CSM Bucureşti: Andrei Butuc, Andrei Alecsăndruţ, Marius Măcicăşan, Petrişor Macovei, Marius Drăghici, Igor Didorciuc şi Milos Gavrilovic (libero). Au mai evoluat: Claudiu Dumitru, Gabriel Bontea, Alexandru Mihărţescu şi Cristian Stoica. Antrenori: Vincenţiu Dumitrescu şi Corneliu Andrieş

„Este o calificare importantă petru noi. Am completat lista celor patru echipe calificate în Final-Four. Mă bucur că am reuşit să câştigăm şi sper ca evoluţia noastră să crească de la meci la meci. Setul doi l-am pierdut pe un fond de relaxare, iar în setul patru le-am dat posibilitatea să evolueze tuturor jucătorilor de rezervă”, a precizat Aurel Vlaicu.

Remat Zalău: Andrei Stoian, Peter Nagy, Mihai Gheorghiţă, Fabian Birău, Vlad Tebieş, Paulo Veloso şi Adrian Feher (libero). Au mai evoluat: Marcos Barbosa, Mihai Mărieş, Şerban Paşcan şi Răzvan Mihalcea. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie

Leave a Comment