Rapid Jibou a ratat promovarea în Liga a III-a

În fața unui adversar mai bine cotat, dar și cu condiții mai bune din toate punctele de vedere, Rapid Jibou, câștigătoarea eventului în Sălaj, a avut șanse minime la barajul de promovare în Liga a III-a. CSM Sighetu Marmației, campioana Maramureșului, s-a impus în ambele manșe ale barajului, câștigând cu 3 – 0 partida tur, de la Jibou și cu 2 – 0 returul desfășurat sâmbătă, la Sighetu Marmației.

Dacă în partida tur, jibouanii au pus în pericol de foarte puține ori poarta adversă, în returul de sâmbătă, jocul a fost mai echilibrat, echipa condusă de Florin Morar având câteva șanse importante de a înscrie în poarta maramureșenilor. Cele două goluri ale sighetenilor au fost înscrise în prima repriză, de Bogdan Bușică și de Gabriel Caba, ultimul fiind fost jucător la Sportul Șimleu Silvaniei.

În urma celor două rezultate, Sălajul rămâne cu două echipe în Liga a III-a (SCM Zalău și Sportul Șimleu), în timp ce Rapid Jibou își va propune, probabil, câștigarea campionatului și în sezonul viitor și participarea la un nou baraj.

Odată cu finalul partidei de sâmbătă, formația de pe malul Someșului și-a încheiat și colaborarea cu antrenorul Florin Morar, care a anunțat conducerea și jucătorii despre această decizie la finalul meciului retur.

Din păcate, Sălajul nu are un coeficient bun în cee ace privește statistica meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, iar acest lucru ar trebuie să fie un mare semn de întrebare pentru toți cei implicați în fenomenul fotbalistic din județ, în special pentru Asociația Județeană de Fotbal. Fotbalul nu mai poate fi păcălit, iar acest lucru îl observăm, cu tristețe, încă de la nivelul echipei naționale. Fotbalul românesc și, implicit cel sălăjean, nu are nevoie de șicane interne și de rivalități fără noimă, care afectează, într-un mod extrem de vizibil, bunul mers al lucrurilor. În Sălaj a existat, aproape în fiecare ediție, o discrepanță între echipa campioană și celelalte formații participante, lucru care dezavantajează clar participanta la baraj. Numărul mic de echipe participante în Liga a IV-a Sălaj este un alt aspect care dezavantajează reprezentanta județului, în alte zone existând chiar două serii în eșalonul patru.

De-a lungul anilor, câștigătoarea Ligii a IV-a Sălaj a promovat în eșalonul trei doar atunci când s-a vrut cu adevărat acest lucru din partea tuturor factorilor implicați, în frunte cu cei din conducerea AJF Sălaj, nu doar din punct de vedere declarativ. Rapid Jibou, Sportul Șimleu, FC Zalău, dar și alte echipe au mai trecut prin meciuri de baraj, dar finalul “filmului” a avut de foarte puține ori un deznodământ frumos pentru județul nostru. Există și în Sălaj, nu doar în alte județe, copii și juniori cu potential, însă avem nevoie și de o strategie bine pusă la punct, o strategie fără interese politice sau alte interese obscure, care nu fac altceva decât să afecteze între fotbalul sălăjean.

 

3 Thoughts to “Rapid Jibou a ratat promovarea în Liga a III-a”

  1. […] În fața unui adversar mai bine cotat, dar și cu condiții mai bune din toate punctele de vedere, Rapid Jibou, câștigătoarea eventului în Sălaj, a avut șanse minime la barajul de promovare în Liga a III-a. CSM Sighetu Marmației, campioana Maramureșului, s-a impus în ambele manșe ale barajului, câștigând cu 3 – 0 partida tur, de la Jibou și cu 2 – 0 returul desfășurat sâmbătă, la Sighetu Marmației. Dacă în partida tur, jibouanii au pus în pericol de foarte puține ori poarta adversă, în returul de sâmbătă, jocul a… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Bine spus interese politice mama lor de gunoaie care fac totul diar pt. CAMPANIE SI PARTID

Leave a Comment