Rapid Jibou a câştigat faza judeţeană a Cupei României

Devenită campioană judeţeană în vara acestui an, Rapid Jibou a câştigat duminică şi faza judeţeană a Cupei României. Cu un antrenor nou începând de săptămâna trecută, Florin Morar, care a mai pregătit în trecut Dumbrava Gâlgău, echipa din Jibou s-a impus la scor atât în partida din semifinale, cât şi în finală.

Sâmbătă, în semifinale, formaţia de pe malul Someşului s-a impus scorul de 6 – 0 împotriva celor de la Dumbrava Ciocmani, Ciprian Pavel şi Buda Gabriel înscriind câte două goluri, Mihai Bode şi Ilieş Vasile, câte unul.

Chiar şi fără aportul câtorva jucători cu experienţă, Rapid Jibou a obţinut o victorie fără emoţii şi în finala disputată duminică, pe „Gâlgău Arena”, împotriva celor de la Venus Giurtelec, echipă ce s-a impus cu 7 – 1 vîn semifinale împotriva formaţiei Meseşul Treznea. Jibouanii s-au impus cu 5 – 1, după ce echipa din Giurtelec a condus cu 1 – 0.  Până la pauză, Jiboul a întors rezultatul, iar la cabine s-a intrat cu 2 – 1. Golurile jibouanilor au fost marcate de Ciprian Pavel, Kallay Viorel, ambele cu câte două şi de Alex Turcu.

„Am fost plăcut surprins de faptul că cei de la Rapid Jibou s-au gândit la mine, motiv pentru care vreau să le mulțumesc pentru încredere. Fotbalul este pasiunea mea, iar faptul că aici se dorește promovarea în Liga a III-a este o  provocare,  ținând cont de tradiția acestui club. Ca antrenor, îți dorești să ajungi să pregătești o astfel de echipă. Îi cunosc pe băieţi, stiu că dispun de un lot valoros, dar trebuie să  înţeleagă toţi că de acum înainte va conta grupul, nu un jucător anume. Merg cu plăcere la Jibou, voi lucra și voi încerca să duc echipa la un nivel mai înalt decât a fost în anii precedenți. Nu vreau să fac promisiuni, este un nou început, un restart pentru echipă, iar după acest prim trofeu sperăm să avem liniştea necesară în a pregăti campionatul în cele mai bune condiţii. Obiectivul pe termen scurt este câştigarea campionatului şi promovarea în Liga a III-a, iar în paralel, promovarea la echipa de seniori a trei, patru juniori din propria pepinieră”, a declarat antrenorul Florin Morar.

În prima etapă din faza naţională a Cupei României, Rapid Jibou va întâlni, cel mai probabil, o echipă din Liga a III-a.

 

Leave a Comment