Pugilistul Raul Pop, medaliat cu argint la Cupa României

Ediţia din acest an a Cupei României la box, rezervată juniorilor, s-a desfăşurat săptămâna trecută, la Hurezu (Vâlcea), în organizarea Federaţiei Române de Box în colaborare cu CSS Vâlcea, DJST Vâlcea şi Primăria Hurezu. A fost un număr mare de participanţi, 137 de sportivi de la 50 de cluburi, boxându-se la 13 categorii de greutate.

Printre cei 137 de pugilişti-juniori s-au aflat şi doi sportivi de la Clubul Sportiv Municipal Zalău, pregătiţi de antrenorul Ioan Dragoş: Raul Pop şi Marius Bot.
Obiectivul stabilit de conducerea clubului pentru această competiţie a fost câştigarea unei medalii, ceea ce s-a şi reuşit, Raul Pop fiind medaliat cu argint la categoria 70 de kilograme.
Pugilistul zălăuan a câştigat primul meci, în faţa unui sportiv de la Total Box Bucureşti, iar în semifinale a câştigat la puncte împotriva unui pugilist de la BC Câmpulung Muscel.
Finala a fost foarte disputată, Raul Pop având ca adversar un sportiv de la Steaua Bucureşti. Primele două reprize au fost câştigate de sportivul de la CSM Zalău, după care, bucureşteanul a revenit şi s-a impus la o diferenţă mică de puncte.
Pentru Raul Pop este a doua medalie din carieră, în urmă cu doi ani fiind medaliat cu argint la Campionatul Naţional rezervat cadeţilor.
„Ne-am propus ca obiectiv câştigarea unei medalii, indiferent de culoare, ceea ce am şi reuşit. Raul este în al doilea său an la juniori şi acum trebuie să confirme. Sperăm ca la Campionatul Naţional din toamnă să câştige medalia de aur”, ne-a declarat antrenorul Ioan Dragoş.
În urma rezultatului înregistrat la Cupa României, Raul Pop a fost convocat de antrenorul lotului naţional de juniori, Titi Tudor, pentru selecţia programată în perioada 8 – 10 martie.
Cel de-al doilea reprezentant al CSM Zalău, Marius Bot, aflat în primul an la juniori, a fost învins încă din primul meci, de un sportiv din Craiova.
Următoarea competiţie pentru pugiliştii de la CSM Zalău este programată în perioada 26 februarie – 3 martie, Cupa României la feminin, ce va aveal loc la Tulcea. O altă competiţie importantă, Cupa României la seniori, este programată în 12 martie.

One Thought to “Pugilistul Raul Pop, medaliat cu argint la Cupa României”

  1. silviu muresan

    si peste tot se plimba si „marele”director al clubului cu ei ..sa mai cheltuie banii clubului!!pentru sportivi nu sant bani dar pentru plimbarile lui sant!schimbati-l fratilor din postul ala!!

Leave a Comment