Pugilistul Adrian Popuţea, invitat la Jocurile Europene din Azerbaidjan

Anul 2015 ar putea fi cel mai reuşit din carieră pentru pugilistul de la CSM Zalău, Adrian Popuţea. Dacă anul trecut, acesta s-a ales doar cu medalia de bronz la Campionatul Naţional rezervat seniorilor, unde spera să obţină aurul mult râvnit, în acest an, cel mai bun produs la ora actuală al boxului sălăjean are toate premisele să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. „Am început bine anul, în forţă aş putea spune şi îmi doresc mai mult ca oricând să am cel mai bun an din carieră. Anul trecut am avut ghinionul să mă accidentez la gala organizată cu ocazia Zilelor Zalăului şi am boxat accidentat la Naţionale, însă, în acest an voi fi foarte atent în partidele de verificare, fiindcă îmi doresc foarte mult să obţin titlul naţional la seniori”, a afirmat Adrian Popuţea.
Din luna decembrie a anului trecut, Adrian Popuţea a fost cooptat în lotul naţional al României, iar zilele trecute, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a trimis o invitaţie pe adresa CSM Zalău, în care se arată că sportivul pregătit de Ioan Dragoş a fost invitat la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan). „Am primit o invitaţie din partea COSR la Jocurile Europene de la Baku. Înainte, competiţia se numea Jocurile Uniunii Europene, dar Azerbaidjanul nu este în Uniunea Europeană, probabil de aceea s-a schimbat şi denumirea”, a precizat Popuţea.
Jocurile Europene, unde Popuţea ar urma să participe cu lotul naţional, sunt programate în luna iunie, însă prima competiţie la care pugilistul va participa în acest an este Cupa României, ce va avea loc săptămâna viitoare, la Brăila. „Sper să am susţinere şi în acest an din partea clubului, pentru că cei de la Granital mi-au promis că mă vor susţine şi în acest an, pentru a-mi putea demonstra valoarea. Săptămâna viitoare voi participa la Cupa României, unde sper să reuşesc performanţa ultimelor două ediţii, când am câştigat medalia de aur”, a mai afirmat pugilistul de la CSM.
Dacă în anii anteriori, Popuţea a boxat la categoria +91 de kilograme, sportivul va urca în ring în acest an la categoria 91 de kilograme.

Leave a Comment