Profesorii şi elevii din Zalău s-au întrecut şi în acest an la tenis cu piciorul

Proiectul intitulat „Licee Fair-Play” a continuat în acest an cu ediţia a patra, profesorii coordonatori fiind Florin Morar, Claudiu Crişan, Cristian Man şi Marius Paşca. Prin organizarea acestui turneu de tenis cu piciorul se urmăreşte îmbunărăţirea comunicării între licee prin activităţi extracuriculare. Organizatorii au afirmat că la nivelul instituţiilor de învăţământ s-au derulat şi se desfăşoară în continuare diverse competiţii sportive locale interjudeţene, însă, s-a simţit lipsa unui proiect care să promoveze mişcarea, spiritul de competiţie şi fair-play-ul, dar care să implice elevi din două licee diferite, desfăşurate într-un cadru amical. După prima ediţie, cea din 2011, care a fost un succes, era evidentă necesitatea continuării acestui proiect, iar după organizara celei de-a doua ediţii s-a materializat prin cooptarea Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău.
La ediţia din acest an au participat elevi de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, Liceul Tehnologic „Voievod Gelu” Zalău şi Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău. Numărul participanţilor a fost mare, la fel ca la ediţiile anterioare, iar fazele finale s-au desfăşurat miercuri seara, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău.
„Am început în urmă cu patru ani acest proiect şi ne-am dorit să promovăm spiritul de competiţie, de mişcare şi de fair-play. La început am fost două licee, dar ne bucurăm că numărul a crescut la patru, motiv pentru care îi felicit pe toţi cei implicaţi în acest proiect, în special pe copii. Totul a început dintr-o prietenie, după care am încercat să atragem tot mai mulţi copii din licee, iar alături de ei au venit şi părinţii, dar şi cadrele didactice. Trebuie subliniat faptul că acest proiect are un scop caritabil, prin care ne dorim să ajutăm cât mai mulţi elevi din Zalău”, a precizat Florin Morar, profesor de informatică la CNS Zalău şi unul dintre coordonatorii proiectului.
Câştigătorii au primit la finalul turneului cupe şi diplome din partea profesorilor organizatori, dar şi câte un pachet cu produse de panificaţie oferite de Pavel Sabău, administratorul firmei Sandana, care a fost sponsorul competiţiei şi la ediţiile anterioare.

Leave a Comment