Primăvara vine cu o igienizare la Stadionul Municipal

Stadionul Municipal din Zalău se află de câţiva ani într-o stare deplorabilă, de neînchipuit pentru mulţi zălăuani plătitori de taxe şi impozite. Sunt locuitori în municipiu care au refuzat să-şi lase copilul să practice fotbalul sau alte sporturi care necesită antrenamente în interiorul bazei sportive de la Stadionul Municipal, tocmai din cauza stării jalnice în care se află vestiarele şi holurile de acces.
Cu toate că problemele sunt mult mai mari, autorităţile locale au decis să înceapă luna trecută o serie de lucrări de igienizare şi recondiţionare la Stadionul Municipal, pentru a schimba cât de cât interiorul clădirii, chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp. Se au în vedere vestiarele de la parterul clădirii, primul, în care se dezechipează sportivii antrenaţi de Gheorghe Guşet şi Lorena Boberschi, fiind deja renovat.
Şi holul ce duce spre vestiare, care, era plin de jeg şi mucegai până zilele trecute, are acum o cu totul altă faţă, însă, una ce va dura doar până la prima ploaie torenţială, deoarece tribuna de deasupra vestiarelor nu este izolată, astfel că toata apa se va infiltra pe pereţi, la fel cum s-a întâmplat şi până acum.
Se ia în calcul şi renovarea tunelului ce duce spre suprafaţa de joc, cu toate că acoperişul este foarte vechi, din tablă, iar apa se va infiltra, din nou, prin pereţi la prima ploaie torenţială.
La nivelul municipalităţii, se discută despre un poriect privind reabilitarea generală a Stadionului Municipal, valoarea totală a acestuia depăşind 1,5 milioane de lei. Printre altele, se are în vedere demolarea tribunei metalice şi amenajarea unei parcări cu 60 de locuri pentru maşini.

Leave a Comment