Primăria Zalău a premiat maratonistele care au participat la Jocurile Olimpice

Clubul Sportiv Municipal Zalău a dat ambele atlete care au reprezentat România în acest an în cursa de maraton din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Pentru Paula Todoran, sportivă antrenată de Mirel Seişanu, a fost prima prezenţă la o astfel de competiţie, în timp ce Cîrlan, atletă pregătită de Lorena Boberschi, a participat şi la Jocurile Olimpice din 2004, de la Atena, în proba de 20 de kilometri marş.
Paula Todoran s-a clasat pe poziţia 101 la maratonul olimpic de la Rio, în timp ce Daniela Cîrlan a fost nevoită să abandoneze cursa din cauza unor probleme de sănătate. Este, totuşi, lăudabil faptul că cele două atlete de la CSM Zalău au realizat baremul de calificare la competiţia de la Rio, ambele fiind premiate marţi de primarul Ionel Ciunt, în cadrul unei conferinţe de presă.
Cele două atlete, dar şi antrenorii Mirel Seişanu şi Lorena Boberschi au primit fiecare câte un premiu în valoare de 5.000 de lei, bani proveniţi de la bugetul local.
„Ţin să mulţumesc Primăriei Zalău pentru toată susţinerea avută de-a lungul anilor. Aşa cum a spus şi domnul primar (Ionel Ciunt, n.r.) este nevoie de o muncă titanică pentru a te califica la o astfel de competiţie, dar şi să termini un maraton olimpic. Facem sacrificii foarte mari pentru a ajunge la marea performanţă. Este nevoie de mii de antrenamente şi de sute de mii de kilometri alergaţi”, a declarat Paula Todoran.
„Pentru mine a fost o mare surpriză această premiere, nu m-am aşteptat, având în vedere că vin dintr-un alt oraş, motiv pentru care vreau să mulţumesc atât Primăriei Zalău, cât şi Clubului Sportiv Municipal”, a afirmat şi Daniela Cîrlan.

Leave a Comment