Portarul de la FC Zalău, specialist în executarea penalty-urilor

Ambele lovituri de pedeapsă de care a beneficiat FC Zalău în primele 11 etape au fost executate şi transformate de portarul Claudiu Băican

FC Zalău şi-a adus în această vară nu doar un portar valoros, ci şi un bun executant al loviturilor de departajare. Claudiu Băican a demonstrat în cele 11 etape scurse din acest sezon că îşi poate ajuta colegii nu doar dintre buturi, ci şi din teren. FC Zalău a beneficiat de două lovituri de pedeapsă în primele 11 runde, ambele fiind executate de portarul Claudiu Băican.
Primul penaty a fost transformat în deplasarea de la Galda, unde FC Zalău a terminat la egalitate, scor 1 – 1 duelul cu Industria din localitate, iar a doua lovitură de pedeapsă de care a beneficiat FC Zalău a fost acrodată chiar în partida de săptămâna trecută. Era minutul 71 al întâlnirii dintre FC Zalău şi avântul Reghin, iar tabela arăta scorul de 1 – 0 în favoarea gazdelor. Centralul întâlnirii a arătat punctul cu var după un fault al portarului oaspete asupra atacantului Cristian Tăbârţă, iar portarul Claudiu Băican a transformat penalty-ul fără nicio emoţie, trimiţându-l pe portarul oaspeţilor în colţul opus al porţii.
Decizia antrenorului Călin Pop, prin care l-a numit pe Băican să execute penalty-ul, a stârnit nemulţumiri în rândul colegilor, în special a mijlocaşului Raul Stanciu.
„Jucătorii nu au de ce să fie nemulţumiţi, pentru că el a executat şi penalty-ul de la Galda şi la ora actuală, Băican execută cel mai bine loviturile de pedeapsă”, a explicat preşedintele Ioan Morar.
Şi antrenorul Călin Pop consideră că executarea penalty-ului de către Claudiu Băican nu ar trebui să stârnească nemulţumiri în rândul colegilor săi. „De ce să fie jucătorii nemulţumiţi? Tot eu l-am desemnat şi la Galda să execute penalty-ul. La orice joc desemnez dinainte cine să execute loviturile libere şi penalty-urile. În momentul în care va rata va executa altcineva loviturile de pedeapsă, dar, până atunci Claudiu Băican este cel desemnat”, a afirmat tehnicianul echipei zălăuane.
Claudiu Băican a fost transferat la FC Zalău în această vară, după ce în sezonul trecut a activat la Săgeata Năvodari, formaţie ce a evoluat în Liga I. Înaintea de a ajunge la formaţia de la malul mării, portarul zălăuan a evoluat timp de şase sezoane la formaţia italiană, Benevento. Junioratul l-a început la FC Armătura Zalău, după care a ajuns la CFR Cluj.

2 Thoughts to “Portarul de la FC Zalău, specialist în executarea penalty-urilor”

  1. Anonim

    O executa bine si pe Lavinia, il urmeaza pe Vlad Morar

  2. ale

    gonzo e un om de ,,,,,,,,,,,,,,,,, fata de echipa la el bani vorbesc MORARUle

Leave a Comment