Portarul Claudiu Băican lasă FC Zalău pentru Liga a II-a

Preşedintele Ioan Morar ne-a dezvăluit în urmă cu mai bine de două săptămâni că portarul Claudiu Băican poartă tratative avansate cu formaţia din Olimpia Satu Mare, dar şi cu Dunărea Călăraşi, echipă pregătită de Ionel Ganea, promovată în Liga a II-a la finalul sezonului. Tot în al doilea eşalon evoluează şi formaţia sătmăreană, care a a terminat pe poziţia a cincea sezonul 2014 – 2015.
Aflat la final de contract cu clubul zălăuan, Băican nu a dorit să continue colaborarea cu formaţia de la poalele Meseşului, mai ales că FC Zalău nu a promovat în Liga a II-a şi nici nu are în proiect un astfel de obiectiv. „Mi-aş fi dorit să rămân la FC Zalău, dar acolo se pare că nu se doreşte promovarea în Liga a II-a, iar acest lucru m-a determinat că-mi caut o altă echipă. Cu domnul preşedintel Ioan Morar am avut o relaţie foarte bună, el şi-a dorit promovarea dar alţi factori de decizie nu au dorit acest lucru. Este păcat că nu se doreşte promovarea, fiindcă Zalăul merită o echipă în Liga a II-a. Mă bucur că am ajuns la Olimpia Satu Mare, fiindcă este o echipă cu tradiţie în fotbalul românesc. Sper să am evoluţii cât mai bune, iar antrenorii să fie mulţumiţi de aportul meu”, a declarat goalkeeper-ul zălăuan.
Claudiu Băican a fost ofertat şi în iarnă, dar de FCM Baia Mare, una dintre adversarele pe care FC Zalău le-a avut în sezonul trecut şi care a promovat în Liga a II-a. „M-au sunat cei de la Baia Mare şi, din câte am înţeles, au purtat o discuţie şi cu domnul Morar. Este adevărat că mi-au făcut o ofertă foarte tentantă, dar îmi doresc să rămân la FC Zalău. Depinde, bineînţeles, şi de ceea ce-şi doreşte conducerea, în special domnii de la Primărie, fiindcă preşedintele Ioan Morar vrea să promovăm în Liga a II-a”, ne-a declarat Claudiu Băican la acea vreme.

Doar cinci jucători sub contract cu FC Zalău

Odată cu finalul sezonului, FC Zalău şi-a încheiat colaborarea cu majoritatea jucătorilor pe care i-a avut în lot în sezonul trecut. Doar cinci dintre ei se mai află sub contract cu clubul zălăuan: Daniel Supuran, Viorel Ionaşcu, Raul Stanciu şi nigerienii Benjamin Kuku şi Ibrahim Jamilu. „Suntem în discuţii cu mai mulţi jucători în această perioadă. Am discutat zilele trecute şi cu jucătorii care au evoluat la echipă şi în sezonul trecut, dar nu pot să le dau niciun răspuns până nu se clarifică situaţia cu Legea 69/2000, privind finan’area cluburilor sportive de către autorităţile locale şi judeţene”, ne-a declarat preşedintele Ioan Morar.

Leave a Comment