Pivoţi prea scumpi pentru HC Zalău

„Am avut posibilitatea să transferăm doi pivoţi din străinătate, dar pretenţiile lor sunt mult peste posibilitţile noastre financiare”, a declarat Gheorghe Tadici

După despărţirea de căpitanul Georgiana Ciuciulete şi Crina Pintea, cea de-a două urmând să fie probabil suspendată până la expirarea contractului cu HC Zalău, managerul Gheorghe Tadici a purtat tratative cu handbaliste din România, chiar şi din străinătate pentru postul de pivot. Tehnicianul zălăuan spune, însă, că pretenţiile acestora sunt mult peste posibilităţile financiare ale clubului. „Partea cea mai vulnerabilă este la nivel de pivoţi, iar dacă va fi nevoie vom reprofila o jucătoare în partidele de verificare din această vară. Ceea ce am vrut să transferăm în această vară din ţară au plecat spre alte echipe, unde oferta a fost dublă, poate chiar triplă. Eu încerc să cântăresc foarte bine raportul cerere – ofertă – randament. Am avut posibilitatea să transferăm şi doi pivoţi din străinătate, dar deocamdată îi acord o nouă şansă jucătoarei Alexandra Lazăr. Acum are posibilitatea să muncească şi să demonstreze că merită să fie cooptată în lot pentru că înainte, spunea ea, era în „umbra” lui Pintea şi Ciuciulete. Sper să efeczueze o pregătire bună la Cheile Grădiştei şi să crească în valoare în partidele din această vară”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Alexandra Lazăr a fost transferată la formaţia zălăuană în 2012, în momentul în care fostul căpitan, Georgiana Ciuciulete a rămas însărcinată. Evoluţiile acesteia în amicale şi în partidele oficiale în care a evoluat nu s-au ridicat, însă, la pretenţiile antrenorului Gheorghe Tadici, care a decis să o împrumute din nou la finalul anului trecut, la fel cum s-a întâmplat şi în urmă cu un sezon, când jucătoarea a evoluat la HC Vlady Oradea.
HC Zalău a efectuat trei transferuri în această vară: Anca Onicaş de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Vâlcea, Teodora Bloj de la SC Mureşul Târgu Mureş şi Larisa Tamaş, de la Universitatea Neptun Constanţa.
Formaţia zălăuană va pleca joi într-un stagiu de pregătire la Cheile Grădiştei.

Leave a Comment