Pivot din Bosnia la HC Zalău

Pe lista lui Gheorghe Tadici se mai află un pivot care a cochetat în trecut chiar cu lotul naţional de senioare, iar o decizie finală va fi luată în zilele următoare, după ce tehnicianul zălăuan se va întâlni cu celelalte persoane din conducerea clubului

HC Zalău a stat puţin timp fără pivot, după despărţirea de Georgiana Bazon şi Alexandra Lazăr. Managerul Gheorghe Tadici a renunţat la cele două jucătoare la scurt timp după încheierea turului Ligii Naţionale, iar după revenirea din stagiul de pregătire de la Cheile Grădiştei a început discuţiile cu mai mulţi pivoţi atât din ţară, cât şi din străinătate.
Noul pivot a fost prezent la antrenamentul de sâmbătă, 26 decembrie, iar în cadrul turneului de la Cluj-Napoca a evoluat în toate cele trei partide.
Tamara Bokaric este noul pivot care se află sub comanda lui Gheorghe Tadici, o handbalistă de naţionalitate bosniancă. Jucătoarea s-a remarcat, însă, la formaţia sârbă, Steaua Roşie Belgrad, cu care a evoluat şi în Cupa Challenge în sezonul 2011 – 2012.
„La turneul de la Zalău, am făcut câteva improvizaţii cu Larisa Tamaş şi Valentina Bardac, dar este nevoie un pivot consacrat, care a mai evoluat pe acest post. Am discutat cu mai mulţi pivoţi în această perioadă, iar Tamara Bokaric s-a prezentat la antrenamentul din data de 26 decembrie. Este o jucătoare agilă, cu ştiinţa jocului, chiar dacă talia nu o avantajează foarte mult. Am testat-o la antrenamentele dinaintea turneului, am folosit-o şi la „Cupa Alexandrion”, iar în zilele următoare voi lua o decizie. Dacă nu existau problemele de lot din turt şi dacă nu ne-ar fi lăsat portarul Mihaela Cheţa-Foltic când ne-a fost lumea mai dragă, acum am fi fost mai în faţă în clasament şi am fi avut trei, patru puncte în plus”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.
Tamara Bokaric are 25 de ani şi o talie de 1,74 metri, iar în vara anului 2013, handbalista s-a transferat în România, la HCM Roman. Jucătoarea a evoluat şi pentru Universitatea Neptun Constanţa, iar în acest an s-a întors în Serbia.

Tratative cu un pivot ce a cochetat cu lotul naţional

Chiar dacă bosnianca Tamara Bokaric se află sub comanda lui Gheorghe Tadici, managerul zălăuan poartă în continuare tratative şi cu alte handbaliste, iar una dintre ele este o jucătoare cunoscută din România, ce a evoluat în trecut chiar şi la lotul naţional de senioare. Pretenţiile financiare ale acesteia sunt, însă, destul de mari, iar Tadici va purta miercuri o discuţie şi cu celelalte persoane din conducere, pentru a decide dacă jucătoarea poate fi sau nu transferată.
Contractele jucătoarelor ce evoluează la HC Zalău sunt destul de mici în comparaţie cu multe alte cluburi din România, dar sunt respectate de către conducere, ceea ce nu se întâmplă la toate celelalte grupări din campionat. Există handbaliste care au părăsit anumite formaţii din Liga Naţională, tocmai din cauză că nu au fost respectate contractele de către conducerile cluburilor.
„Situaţia noastră se ştie. Noi nu avem contracte de mii de euro, cum promit alte cluburi, dar onorăm până la final toate contractele. Am acordul unei jucătoare care a cochetat în ultimii cinci ani chiar şi cu lotul naţional de senioare, dar este nevoie de un efort fiananciar din partea clubului sau a sponsorilor. La clubul nostru a fost întotdeauna stabilitate financiară, iar dacă eu promit ceva unei jucătoare, vreau să mă respect înţelegerea până la final. Nu voi lua o decizie finală decât după ce voi purta discuţii şi cu celelalte persoane din conducere”, a încheiat tehnicianul zălăuan.

One Thought to “Pivot din Bosnia la HC Zalău”

  1. Anonim

    Uite ce penal e Onicas: „a îmbrăcat tricoul titratei ZRK Crvena Zvezda, în traducere… Steaua Roşie Belgrad!”

Leave a Comment