Pilotul zălăuan Szabo Robert, pe podium la el acasă

După ce obţinut diferite premii la celelalte competiţii automobilistice la care a participat în acest an, pilotul zălăuan de raliuri, Szabo Robert, a reuşit să urce pe podium şi la ediţia din acest an a „Cupei Meseş”, eveniment ajuns la ediţia a IV-a şi desfăşurat sâmbătă, pe traseul „Treznea – intersecţia cu DN1F”. 34 de piloţi s-au prezentat la startul cursei, începători şi avansaţi, reprezentând oraşele Cluj-Napoca, Gherla, Zalău, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Timişoara, Deva, Reşiţa şi Sibiu. Competiţia a fost foarte disputată, piloţii aşteptând cu nerăbdare să-şi tureze motoarele pe traseul de pe Meseş.
Aproximativ 1000 de specatori au fost prezenţi la evenimentul din acest an, aceştia putând urmări cu entuziasm cele cinci urcări din cadrul concursului, două de recunoaştere a traseului, un antrenament cronometrat şi două manşe de concurs cronometrat.
Sălajul a avut doi reprezentanţi, pe lângă Szabo Robert mai fiind prezent la ediţia din acest an David Sergiu Adrian.
Szabo Robert a obţinut locul doi la final la categoria Superturisme, urmându-l în clasament pe băimăreanul Ovidiu Paşca. S-a întocmit şi un clasament open, unde pilotul zălăuan a ocupat poziţia a treia a podiumului, după băimăreanul Ovidiu Paşca şi clujeanul Mihai Trifu.
La categoria juniori, proba masculină a câştigat-o băimăreanul David Tarţa, iar la feminin s-a impus Iocsak Natalia, din Satu Mare.
La categoria debutanţi, cel mai bun a fost Dobrai Zsigmond, din Bihor, la clasa H1, iar la H2 s-a impus Ioan Victor. Clasa H3 a fost câştigată de Gilles Romain din Timişoara.
Andrei Uram, din Oradea a fost cel mai bun la clasa H1 din cadrul grupei de avansaţi, iar la H2 s-a impus clujeanul Mihai Trifu. Tot din Cluj a fost şi câştigătorul clasei H3, Bogdan Cornea.
Câştigătorii au primit la final cupe, diplome, medalii, dar şi premii din partea ATP Motors.ro.
Câştigătorul absolut, băimăreanul Ovidiu Paşca, a primit „Trofeul Cupei Meseş Cento Group 2016”, oferit de Clubul Sportiv Karting Rider’s Satu Mare.
Ediţia a IV-a a „Cupei Meseş” a fost organizată de Sucursala Sălaj din cadrul Automobil Club Român, Clubul Sportiv Karting Rider’s Satu Mare şi Primăria Treznea.

Leave a Comment