HC Zalău, fără victorie în Ungaria

Fără portarul Ana Maria Inculeţ şi cu un aport parţial din partea jucătoarelor Claudia Constantinescu şi Ana Maria Drăguţ, Handbal Club Zalău a pierdut cele trei partide susţinute în cadrul primului turneu de verificare din această vară.

Exact în dimineaţa plecării spre localitatea ungară, Kisvarda, portarul Ana Maria Inculeţ a fost nevoită să părăsească lotul condus de Gheorghe Tadici, pentru a fi prezentă la funeraliile bunicii sale. Pe lângă absenţa portarului Inculeţ, Tadici nu le-a putut utiliza la capacitate normală nici pe Claudia Constantinescu şi nici pe Ana Maria Drăguţ, ambele acuzând uşoare probleme de sănătate.
„În aceste condiţii, am folosit-o mai mult în poartă pe Adina Sabou. Paula Vişan a făcut două meciuri bune în poartă, iar în al treilea, s-a simţit o stare de oboseală din partea ei. Pe Claudia Constantinescu şi pe Ana Maria Drăguţ nu le-am putut utiliza decât foarte puţin, fiindcă se confruntă cu uşoare probleme de sănătate”, ne-a informat Gheorghe Tadici.
În primul meci din cadrul turneului, HC Zalău a întâlnit formaţia ungară, NKSE Elore Bekescsabai, în faţa căreia a cedat la limită, 20 – 21, după ce zălăuancele au condus cu 10 – 9 la pauză. A urmat disputa cu slovenele de la Iuventa Michalovce, la finalul căreia scorul a fost 26 – 21 pentru reprezentanta Sloveniei, după ce scorul pauzei a fost egal, 9 – 9.
În a doua zi a turneului, formaţia de la poalele Meseşului a evoluat împotriva echipei organizatoare, Kisvardai KC, meci pierdut cu scorul de 25 – 27 de HC Zalău. La pauză, gazdele au condus cu 15 – 11.
„Aşa cum am mai spus, nu m-au interesat rezultatele, la fel cum nu mă vor interesa nici la turneul de la Bistriţa. Suntem într-o perioadă de omogenizare a lotului şi, fiind primul turneu de pregătire, le-am dat posibilitatea să evolueze tuturor jucătoarelor. A fost un turneu foarte util, cu echipe care au stiluri diferite de joc, în special pe faza de apărare. Relaţiile de joc nu se pot forma numai printr-o pregătire specifică, iar în deplasare nu există nici presiunea rezultatelor. Tocmai de aceea, am rulat întreg lotul pe care l-am avut la dispoziţie. Vom face o analiză a evoluţiei jucătoarelor la turneul de la Kisvarda, pentru a vedea la ce capitole trebuie să insistăm în perioada următoare”, a mai precizat Tadici.
Turneul de la Bistriţa este programat în perioada 12 – 13 august, urmând să participe formaţiile: CSM Bistriţa, HC Zalău, Universitatea Cluj şi SCM Universitatea Craiova.

Leave a Comment