Pilotul zălăuan Szabo Robert, două locuri I la penultima etapă a Campionatului Regional ACR Rally Sprint

Aproape 70 de piloţi din Satu Mare, Carei, Livada, Baia Mare, Zalău, Tureni, Cluj-Napoca, Oradea, Marghita, Sânmartin şi Tăuţii Măgherăuşi au participat la finalul săptămânii trecute la cea de-a patra etapă şi penultima din cadrul Campionatului Regional ACR Rally Sprint. Reprezentantul Zalăului a fost Szabo Robert, unul dintre cei mai experimentaţi piloţi participanţi în acest campionat.
Dacă la ediţia din acest an a „Cupei Meseş”, desfăşurată în luna august, pilotul zălăuan a ocupat locul doi la categoria superturisme, iar la open s-a situat pe poziţia a treia, în cadrul etapei de la Satu Mare, Szabo Robert a avut o comportare foarte bună, reuşind să urce de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.
Cu autoturismul Subaru Impreza, pilotul zălăuan a ocupat locul I la clasa a III-a din cadrul categoriei avansaţi, aceeaşi poziţie fiind ocupată de Szabo Robert şi la categoria open.
Piloţii participanţi la concursul de la Satu Mare s-au întrecut la patru categorii: juniori, debutanţi, avansaţi şi open.
Categoria juniori 1 a fost câştigată de sătmăreanul Balazs Pintye, iar la juniori 2 s-a impus Iocsak Leontin, din localitatea Livada. Cursa feminină a fost câştigată de sora acestuia, Iocsak Natalia, cea mai tânără participantă a ediţiei din acest an a „Cupei Meseş”.
Clasa I la categoria debutanţi a fost câştigată de Raul Trifu din Tureni, iar la clasa a II-a s-a impus băimăreanul Claudiu Orha. Câştigătorul Clasei a III-a a fost din Carei, Gindele Emerich, cu autoturismul BMW.
Claudiu Popa a fost câştigătorul clasei I la categoria avansaţi, iar la clasa a II-a, primul care a trecut linia de sosire a fost sătmăreanul Cătălin Farcău.
Ultima etapă din cadrul Campionatului Regional ACR Rally Sprint este programată luna viitoare, tot la Satu Mare.

Leave a Comment