Pierdere importantă pentru FC Zalău

Transferat la echipă cu cinci etape înainte de finalul turului, fundaşul Iulian Petrache se va despărţi de FC Zalău în zilele următoare, dorind să evolueze la un nivel mai înalt

FC Zalău a efectuat un transfer important la finalul lunii otombrie, conducerea clubului aducându-l la echipă pe fundaşul Iulian Petrache, jucător ce a mai evoluat în prima ligă din Ungaria, la formaţia Kaposvar, dar şi în campionatul din Polonia. Evoluţiile sale au fost pe placul conducerii şi al antrenorilor, preşedintele Ioan Morar afirmând după câteva etape că Iulian Petrache este o echiziţie importantă pentru clubul pe care-l conduce.
Debutul său la FC Zalău s-a înregistrat în etapa a noua, când zălăuanii s-au impus pe teren propriu cu 5 – 2 în faţa celor de la Sănătatea Cluj. Cu Petrache titular, FC Zalău a remizat în etapa a zecea pe terenul celor de la Unirea Jucu, scor 1 – 1, a învins în etapa a XI-a cu scorul de 2 – 0, pe teren propriu, Avântul Reghin, s-a impus cu 1 – 0 în deplasarea de la Turda şi a câştigat meciul de săptămâna trecută cu Unirea Dej.
„Sunt foarte fericit că mi-am făcut treaba aşa cum mi-am propus în momentul în care am ajuns la această echipă. Obiectivul meu a fost să câştig cele cinci meciuri, însă, chiar dacă am făcut şi un rezultat de egalitate, eu spun că evoluţia echipei a fost bună. Am semnat până în vară cu FC Zalău, dar îmi doresc ceva mai mult dacă se poate, adică să îmi găsesc o echipă la un nivel mai înalt”, ne-a declarat Iulian Petrache.
Fundaşul nu exclude varianta unei reveniri la echipa zălăuană în cazul în care nu-şi va găsi un angajament la o formaţie dintr-o ligă superioră. „M-am simţit bine la această echipă şi am avut o relaţie bună atât cu colegii, cât şi cu antrenorii şi conducerea. Chiar am avut o relaţie deosebită cu domnul Morar, fapt pentru care vom ţine legătura, iar în cazul în care nu îmi voi găsi o altă echipă la un nivel mai înalt, există şi varianta unei reveniri”, a mai spus Petrache.
„Îmi pare foarte rău că Iulian Petrache pleacă de la echipă, dar înţelegerea noastră în momentul în care a venit la club a fost că ne ajută în ultimele cinci etape. Va pleca, dar, dacă nu-şi va găsi o altă echipă în Liga a II-a, mi-a promis că revine la FC Zalău”, ne-a declarat preşedintele Ioan Morar.
Şi antrenorul Călin Pop regretă despărţirea de Iulian Petrache. „Am ştiut când l-am adus la echipă că va sta doar cinci etape. Este o pierdere importantă, fiindcă a fost un jucător foarte util. Dacă nu îşi va găsi o echipă în Liga a II-a, îl aşteptăm cu braţele deschise să revină la Zalău”, a afirmat tehnicianul formaţiei zălăuane.
În vârstă de 23 de ani, Iulian Petrache este originar din Bacău, iar înainte să ajungă la FC Zalău a jucat la FC Bihor, unde a fost transferat sub formă de împumut de la Liberty Salonta.

Leave a Comment