Zeci de olimpici sălăjeni, premiaţi la Zilele Învăţămîntului

 

Peste 70 de elevi sălăjeni, care în cursul anul şcolar precedent au obţinut rezultate deosebite la competiţiile şcolare, au fost premiaţi miercuri, 26 noiembrie, la Gala Olimpicilor. Evenimentul, găzduit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, a avut loc în cadrul celei de-a opat ediţii a „Zilelor Învăţământului Sălăjean”.
Pe lângă premiile şi diplomele oferite, olimpicii sălăjeni au primit şi felicitările autorităţilor locale şi judeţene, iar premiile în bani, asigurate de către Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, au fost cuprinse între 80 şi 300 de lei, în funcţie de performanţa obţinută.
„Ştim cu toţii că nu a fost uşor, că în spatele rezultatelor voastre stau atâtea şi atâtea ore de pregătire. Un gând plin de respect merită şi directorii unităţilor şcolare, care au creat condiţiile necesare excelenţei şi de asemenea, toţi părinţii care au ştiut să susţină eforturile copiilor lor. Învăţământul sălăjea, prin prisma rezultatelor de la examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, se situează în ierarhia naţională peste media pe ţară. Desigur că lucrul acesta spune mult despre calitatea actului didactic, despre competenţa profesorilor din sistem, despre capacitatea şi dorinţa elevilor. De aceea, avem toate motovele să fim mândri de aceste realizări. Iar când la acestea se adaugă şi medaliile, premiile şi menţiunile, naţionale şi internaţionale, obţinute de către voi, motivele noastre de fericire sporesc”, le-a transmis premianţilor, în deschiderea evenimentului, Maria Pop, inspector şcolar general al judeţului Sălaj.
Pe lângă felicitările adresate elevilor care au obţinut rezultate deosebite, preşedintele CJ Sălaj, Tiberiu Marc, a ţinut să remarce faptul că olimpicii reprezintă un element de nişă, iar sistemul nu prea „ştie ce să facă cu ei”. „Felicitări olimpicilor şi celor care i-au instruit. Succesul e un moment de bucurie, în primul rând, apoi, sigur, satisfacţiile vin pe rând. Privind în structura învăţământului românesc, olimpicii sunt un element de nişă şi sistemul nu prea ştie ce să facă cu ei. Vestea bună e că patru la sută dintre copiii care se nasc în România sunt supradotaţi, vestea proastă e că jumătate se pierd. Probabil că ceea ce aşteptaţi voi este o construcţie diferenţiată (…) Da, cred că pentru voi ar fi un lucru bun. De exemplu, centrele de excelenţă, vă felicit că le-aţi reînfiinţat. În perioada 2001-2003, 90 la sută dintre olimpici erau în centrele de excelenţă şi acolo o parte dintre aceştia şi-au pregătit zborul pentru viitor (…). Şcoala şi comunitatea nu scapă ocazia să vi se alăture, dar nu au un mare merit (…) În opinia mea, aveţi nevoie de o curriculă diferenţiată, de nişte profesori pasionaţi şi care ar trebui să fie traineri şi, poate, mai important decât asta, de o tehnologie avansată (…) Dincolo de ceea ce apreciem la voi, ar trebui să ne uităm şi cum vă valorizaţi pentru că acum România este exportator net de creiere … România poate progresa şi pentru aceasta trebuie să ne gândim la voi şi la cei care sunt colegii voştri (…) Premiile pe care vi le acordăm astăzi sunt doar o modestă răsplată a efortului vostru”, a apreciat preşedintele CJ Sălaj.
Administraţia judeţeană a acordat 74 de premii, în valoare totală de 9.000 de lei.
Printre elevii premiaţi miercuri s-au numărat: Cristian Vulpe, clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Silvania”, care a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Filosofie, Bogdan Eszter, clasa a IX, Liceul Refomat „Wesselenyi” Zalău – premiul I la Olimpiada Internaţională de Limbă, Literatură şi Cultură Maghiară „Apaczai Csere Janos”, Ioana Pavel, elevă în clasa XI-a, la Colegiul Naţional „Silvania”, care a obţinut două premii speciale, unul la Olimpiada Intenaţională de Lectură şi unul la Olimpiada de Limbă şi Literatură Română. Nici în acest an nu a lipsit de pe lista olimpicilor Cristiama Petre, elevă în clasa a X-a, la Colegiul Naţional „Silvania”, care a obţinut premiul III la Olimpiada Internaţională de Lectură şi câte un premiu special la Olimpiada de Limba şi Literatura Română şi Olimpiada „Lectura ca abilitate de viaţă”.
Alături de olimpici, au fost felicitaţi şi răsplătiţi şi profesorii care i-au pregătit.

4 Thoughts to “Zeci de olimpici sălăjeni, premiaţi la Zilele Învăţămîntului”

 1. Ruben

  Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi.
  Se lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi
  Cerinte:
  – cunostinte minime PC
  – necesar calculator
  – conexiune internet
  – rabdare
  – seriozitate
  Nu este necesara experienta.
  Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
  Veti trece mai intai prin instruire apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
  Program part-time.
  Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
  Pt informatii trimiteti textul ,,Info’’ la adresa ROBEN.NETW@YAHOO.COM
  Oferim si solicitam seriozitate!

  1. Anonim

   Nu, zău? După câți antreprenori (=) escroci din aceștia sunteți, te și miri că mai este vreun șomer în România! Și hotărăște-te, te numești Roben sau Ruben?

 2. Venit suplimentariu!

  Cele mai sigure oferte de lucru!Oferta extrem de serioasa!Asiguram din start contract legal!Deja s-au facut primele plati!Multi oameni s-au convins,e randul dumneavoastra acum!NU este MLM!NU este joc piramidal!Castigurile sunt garantate!Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar,cu o munca usoara de 3 ore pe zi!Pentru a va oferi Detali trimiteti textul”info”la adresa de email: seby19_95@yahoo.com

 3. stelian

  Esti somer, pensionar, student, vrei sa schimbi situatia financiara, vrei un job serios , ai gasit locul potrivit.O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castigurile pot ajunge la 300 de dolari lunar! Sunt necesare doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet. Pentru detalii trimiteti textul „ Info ” la adresa de email: ofertelocoridemunca@gmail.com

Leave a Comment