UPDATE: Şimleul câştigă la Cluj, dar nu scapă de play-out

„U” Cluj – Phoenix Şimleu Silvaniei 0 – 3 (20 – 25, 18 – 25, 21 – 25)

Phoenix Şimleu a învins cu un 3 – 0 categoric în ultima etapă, pe terenul formaţiei Universitatea Cluj. Din păcate, formaţia şimleuană nu mai are nicio şansă la calificarea în play-off, având în vedere că ocupanta locului opt, CSM Bucureşti, s-a distanţat la patru puncte de Phoenix, după 2 – 3 cu Ştiinţa Explorări Baia Mare.
Voleibaliştii antrenaţi de Abraham şi Oniga au început tare încă din startul partidei, conducând cu cu 7 – 2 după primele nouă mingi jucate. Clujenii s-au apropiat la două puncte, 10 – 12, dar Şimleul şi-a îmbunătăţit, din nou, evoluţia pe final, s-a distanţat la patru puncte, 23 – 19, iar în final s-a impus la 20.
Începutul parţialului secund a fost mai disputat, oaspeţii având avantaj minim la prima întrerupere tehnică. Şimleul a avut avans de un punct şi la al doilea time-out tehnic, 16 – 15, iar până la final, Bala şi compania nu au mai iertat aproape nimic, impunându-se la o diferenţă la şapte puncte.
După un început foarte bun al Şimleului, în actul trei, Clujul a revenit şi a preluat conducerea, 12 – 11. A fost însă o revenire de moment a jucătorilor pregătiţi de Bogdan Tănase, care au mai ţinut pasul până la al doilea time-out tehnic. Phoenix Şimleu s-a impus pe final la o diferenţă de patru puncte.
Şimleul va sta în ultima etapă, însă, indiferent de rezultatele celorlalte echipe, Phoenix nu mai poate obţine calificarea în play-off, urmând să joace pentru stabilirea locurilor 9 – 10, cu învingătoarea dintre Steaua Bucureşti şi Universitatea Cluj.
„U” Cluj: Andrei Georgescu, Răzvan Vâlcelean, Romeo Lotei, Daniel Todoran, Bogdan Ene, Daniel Cherbeleaţă şi Dragoş Ţârlea (libero). Au mai evoluat: Silaşi Şerban, Adrian Pop, Mihai Ţiboacă şi Liviu Moise. Antrenor: Bogdan Tănase
„A fost un meci la discreţia echipei din Şimleu. Noi am făcut anumite greşeli la construcţie, însă am şi încercat eu anumite variante de joc, pentru play-out, unde ne dorim să arătăm mult mai bine. Eu sunt optimist şi am mare încredere în băieţii mei că vor arăta altfel în faza a doua a campionatului”, a afirmat Bogdan Tănase.
Phoenix Şimleu: Toth Gabor, Cristian Pop, Ionuţ Silaghi, Ionuţ Rus, Marian Bala, Florin Filip şi Paul Olar (libero). Au mai evoluat: Ovidiu Teuşan şi Andrei Harlişca. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga.
„Băieţii au avut o evoluţie bună pe tot parcursul jocului. Păcat însă că s-a întâmplat acest lucru în ultima etapă. CSM Bucureşti s-a distanţat la patru puncte, iar noi vom juca în play-out, pentru stabilirea locurilor 9 – 10. A fost o atmosferă frumoasă la Cluj. Am fost însoţiţi atât de galerie, cât şi de autorităţile locale şi sponsori, cărora vreau să le mulţumesc pe această cale”, a declarat Mircea Abraham.

Leave a Comment