Phoenix Şimleu Silvaniei, fără victorie după şase partide de verificare

„Accept greşelile în amicale, dar nu le voi accepta în partidele oficiale”, a afirmat primarul Şimleului, Septimiu Ţurcaş

Phoenix Şimleu Silvaniei a participat la finalul săptămânii trecute la al doilea turneu de verificare din această vară, organizat la Baia Mare, la care au mai fost prezente Unirea Dej şi campioana Ungariei, Gorter Kecskemet. Venită după trei eşecuri suferite cu o săptămână înainte, la turneul de la Zalău, unde au mai fost prezente CS Banatul Caransebeş şi Dinamo Bucureşti, formaţia pregătită de Mircea Abraham nu a reuşit să obţină o victorie nici în turneul de la Baia Mare.
În prima zi, şimleuanii au pierdut cu scorul de 2 – 3 duelul cu Unirea Dej. Dejenii au avut 2 – 0 la seturi, după 25 – 21 şi 25 – 22, dar Phoenix a revenit, trimiţând meciul în setul decisiv după ce a câştigat parţialele trei şi patru cu 26 – 24, respectiv 25 – 16. Şimleuanii nu au mai fost, însă, la fel de concentraţi şi în setul cinci, reuşind să aculumeze doar patru puncte.
Echipa de sub Măgura a pierdut tot în cinci seturi şi disputa cu echipa ungară, Gorter Kecskemet, după ce a condus cu 1 – 0 şi 2 – 1 la seturi. Parţialul patru a fost câştigat de voleibaliştii maghiari cu scorul de 26 – 24, aceştia impunându-se tot la o diferenţă de două puncte şi în actul decisiv, 15 – 13.
În ultima zi a turneului, Phoenix Şimleu Silvaniei a întâlnit echipa organizatoare, Ştiinţa Explorări Baia Mare, în faţa căreia a pierdut cu scorul de 0 – 3.
„Sunt total dezamăgit de evoluţia echipei, mai puţin în al doilea meci, cel cu formaţia ungară, când jocul a arătat ceva mai bine. În turneul de la Zalău am avut o prestaţie acceptabilă, dar la Baia Mare am avut o evoluţie sub aşteptări. Vom încerca, însă, să remediem problemele până la finalul săptămânii şi sunt convins că la turneul de la Şimleu, echipa va arăta mai bine decât la Baia Mare. Sper ca jucătorii să-şi schimbe atitudinea până la începerea noului sezon, fiindcă, cu acest joc, nu avem nicio şansă să ne îndeplinim obiectivul propus”, ne-a declarat Mircea Abraham.
Nici primarul Septimiu Ţurcaş nu s-a arătat deloc încântat de rezultatele echipei din primele şase partide de verificare. „Rămân surprins de rezultatele înregistrate. Teoretic, nu aveam voie să pierdem cu Dejul şi cu Baia Mare. Există valori individuale la echipă, iar atmosfera este bună. Valoric, echipa este peste cea de anul trecut. Totuşi, nu este o tragedie, fiindcă sunt doar meciuri amicale. Accept greşelile în amicale, dar nu le voi accepta în campionat”, a precizat edilul de sub Măgura.
La finalul acestei săptămâni, Sala „Silvania” din Şimleu va găzdui un turneu de verificare la care, pe lângă formaţia de sub Măgura vor mai fi prezente Volei Municipal Zalău şi Universitatea Cluj.
Turneul va începe vineri, cu partida dintre Volei Municipal Zalău şi Universitatea Cluj, programată la ora 18, iar sâmbătă, de la aceeaşi oră va avea loc partida dintre Phoenix Şimleu Silvaniei şi Volei Municipal Zalău. Turneul se va încheia duminică, cu jocul dintre Phoenix Şimleu Silvaniei şi Universitatea Cluj, programat la ora 18.

 

Leave a Comment