Phoenix Şimleu încheie sezonul doar pe locul opt

Formaţia pregătită de Mircea Abraham şi Marius Oniga a pierdut în patru seturi joi seara, pe terenul formaţiei Arcada Galaţi, eşec în urma căruia încheie sezonul 2013 – 2014 pe poziţia a opta

Arcada Galaţi – Phoenix Şimleu Silvaniei 3 – 1 (25 – 23, 25 – 22, 23 – 25, 25 – 19)

Phoenix Şimleu Silvaniei a pierdut ultimul meci din cadrul sezonului 2013 – 2014 al Diviziei A1, desfăşurat joi seara, pe terenul formaţiei Arcada Galaţi. Scorul final a fost 3 – 1 în favoarea echipei de pe malul Dunării, iar în urma acestui eşec, formaţia pregătită de Mircea Abraham şi Marius Oniga a terminat campionatul doar pe locul opt, după ce obiectivul propus de conducere la începutul sezonului era o clasare între primele şase echipe din campionat.
În primul meci dintre cele două formaţii din cadrul fazei a III-a a campionatului, gălăţenii s-au impus cu scorul de 3 – 0, iar şimleuanii au restabilit egalitatea la partide după ce au câştigat în joia dinaintea Sărbătorilor Pascale cu scorul de 3 – 2 pe teren propriu.
Şimleuanii s-au deplasat încrezători la Galaţi pentru disputa decisivă, de joi seara, dar nu au ştiut să gestioneze finalurile de set, astfel că au pierdut cu 1 – 3.
La prima întrerupere a actului de debut, Phoenix a condus cu 8 – 6, după care a reuşit să se desprindă chiar la patru puncte, 14 – 10. Jocul bun al echipei de la poalele Măgurii a continuat şi în partea a doua. Şimleuanii au intrat cu 16 – 11 la a doua întrerupere tehnică, dar spre finalul setului, gazdele au redus diferenţa şi au reuşit să restabilească egalitatea la 20. Situaţia s-a schimbat radical, Arcada Galaţi fiind echipa care a punctat mai mult în final, câştigând cu scorul de 25 – 23.
Parţialul secund a fost mai disputat, cele două echipe mergând „cap la cap” până spre final. Şimleul a avut 8 – 7 la primul time-out tehnic, iar Galaţiul a condus cu 16 – 14 la cel de-al doilea, menţinându-se la conducere până la sfârşit, când s-a impus cu 25 – 22.
Setul trei i-a revenit formaţiei şimleuane, care s-a impus la 23, după ce gazdele au condus cu 8 – 7 la primul timp tehnic, iar la al doilea, Phoenix avea 16 – 13. Cea mai mare diferenţă de scor în favoarea şimleuanilor a fost de cinci puncte, dar gazdele au redus diferenţa la două puncte până la final.
Lupta dintre cele două echipe a continuat să fie disputată şi în actul patru. Arcada a avut avantaj minim la prima întrerupere tehnică, dar în partea a doua s-a desprins la patru puncte, conducând cu 16 – 12 la al doilea time-out, iar în final, s-a impus cu 25 – 19.
„Părerea mea este că a fost un rezultat nemeritat. Am condus în multe momente, chiar şi cu cinci puncte, dar nu am ştiut să gestionăm finalurile de set. Dacă aveam şi pe finalurile de set evoluţia din debut, puteam obţine mai mult de la acest joc. A fost un meci bun făcut de ambele echipe, o partidă disputată, dar este păcat că nu am obţinut victoria”, ne-a declarat antrenorul echipei Phoenix, Mircea Abraham, care a recunoscut că spera la o clasare mai bună în acest sezon. „Am terminat pe locul opt din cauza evoluţiei modeste pe care am avut-o în tur. În retur, lucrurile au arătat mai bine pe teren, dar era foarte greu să recuperăm ceea ce am pierdut în prima parte a campionatului. Este o clasare care nu ne mulţumeşte. Lumea aştepta mai mult de la noi, dar am dezamăgit”, consideră tehnicianul formaţieie de sub Măgura.
De menţionat că ridicătorul maghiar Toth Gabor nu a efectuat deplasarea la Galaţi, acesta fiind convocat la naţionala Ungariei, cu care a început pregătirea pentru preliminariile Campionatului European din 2015.
Phoenix Şimleu Silvaniei: Ionuţ Teleleu, Ovidiu Teuşan, Rade Dacovic, Ionuţ Silaghi, Nikolay Kostadinov, Şerban Paşcan şi Mihai Mărieş (libero). Au mai evoluat: Sergiu Ivan, Răzvan Vâlcelean, Ionuţ Rus şi Paul Olar. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga

2 Thoughts to “Phoenix Şimleu încheie sezonul doar pe locul opt”

  1. Anonim

    au jucat bine dar au pierdut …operatie reusita pacientul decedat,vai de steaua lor,bani aruncati de primarie

Leave a Comment