Phoenix Șimleu continuă să dezamăgească

Unirea Dej – Phoenix Șimleu Silvaniei 3 – 0 (25 – 20, 25 – 17, 27 – 25)

Deși a primit ultimatum din partea primaruluui Septimiu Țurcaș, care a amenințat că va lua măsuri drastice în cazul în care echipa nu va obține maximum de puncte în următoarele două partide, Phoenix Șimleu Silvaniei a fost învinsă în trei seturi sâmbâtâ, pe terenul Unirii Dej.
Gazdele au punctat mai bine în debutul actului întâi, reușind să intre cu 8 – 5 la primul time-out tehnic, dar Șimleul a avut un moment de revenire, restabilind egalitatea la 11. Jocul bun al Phoenixului a durat puțin, iar gazdele au preluat din nou conducerea, având 16 – 13 la cea de-a doua întrerupere tehnică. Echipa pregătită de Mircea Abraham nu a mai putut egala situația până la final, iar Dejul s-a impus cu 25 – 20 în setul de debut.
În al doilea parțial s-a înregistrat cea mai mare diferență de scor în favoarea Unirii, în ciuda faptului că Șimleul a fost echipa care a punctat mai bine în prima parte. Formația de sub Măgura a intrat cu avantaj minim la primul time-out tehnic, dar la reluare, dejenii au întors rezultatul în favoarea lor, iar până la a doua întrerupere tehnică și-au creat avantaj de două puncte. Pe teren a fost parcă o singură echipă până la finalul setului. Șimleul a reușit să mai puncteze doar de trei ori, pierzând setul cu 17 – 25.
Echipa șimleuană părea că s-a trezit la realitate în actul trei, având 8 – 5 și 16 – 12 la cele două time-out-uri tehnice. Jocul nu a mai funcționat la fel de bine spre final, iar Dejul s-a apropiat de la 14 – 18 la 17 – 18, moment în care universalul Șimleului, Lucian Tofan, a văzut cartonașul roșu. Căzuți parcă psihic, șimleuanilor nu le-a mai ieșit aproape nimic până la final, iar Unirea Dej s-a impus cu 27 – 25.
Chiar dacă echipa sa a obținut primul succes din acest sezon, antrenorul Victor Lazăr nu părea foarte satisfăcut la finalul partidei. „Nu am făcut cel mai bun meci, dar important este că am câștigat și ne-am îndeplinit obiectivul. Nu avem un obiectiv stabilit, încercăm să facem față acestui sezon. Sperăm, totuși, într-o clasare între primele opt echipe”, a afirmat tehnicianul Unirii.
Unirea Dej: Dascălu, Miroslavjevik, Coasă, Ilic, Didorciuc, Dincă, Cantor – libero. A mai evoluat: Gavriș – libero. Antrenori: Victor Lazăr (principal) și Tiberiu Szilagy (secund)
Phoenix Șimleu Silvaniei: Moisa, Tofan, Rus, Cuciureanu, Țuțea, Vițelaru, Joel Silva – libero. A mai evoluat Duduj. Antrenori: Mircea Abraham (principal), Ovidiu Teușan (secund)

Leave a Comment