Phoenix Şimleu câştigă un punct important pe terenul vicecampioanei

Tomis Constanţa – Phoenix Şimleu 3 – 2 (20 – 25, 25 – 16, 23 – 25, 25 – 13, 15 – 9)

Phoenix Şimleu şi-a vândut scump pielea sâmbătă seara, la malul mării, câştigând un punct important pe terenul vicecampioanei Tomis Constanţa, după ce a pierdut cu 2 – 3 în faţa acesteia.
Şimleuanii au intrat foarte mobilizaţi în teren şi au profitat de o uşoară relaxare în jocul gazdelor, conducând rapid cu 4 – 0 şi obligându-l pe Gacic să ceară primul time-out al setului şi al meciului. Phoenix a avut 8 – 4 la primul time-out tehnic, după care Tomisul s-a apropait şi a egalat pentru prima dată la 11. Tot Şimleul are avans de plus unu şi la al doilea time-out tehnic, după care două AS-uri reuşite de Ionuţ Rus duce scorul la 18 – 15 pentru Phoenix. La 16 – 20, Gacic face prima schimbare, introducându-l în centru pe Sergiu Stancu în locul lui Andrei Spînu, dar Tomisul tot nu reuşeşte să se mai apropie de şimleuani, iar Phoenix îşi adjudecă la o diferenţă de cinci puncte primul set.
Gazdele încep mult mai serios actul secund, iar la 3 – 0, Mircea Abraham cere primul time-out pentru echipa şimleuană. Jocul Constanţei începe să meargă tot mai bine şi conduce cu 8 – 4 la primul time-out tehnic. Şimleuanii nu se regăsesc şi intră cu minus cinci la al doilea time-out tehnic, iar în final pierd la o diferenţă de nouă puncte, 16 – 25.
Cele două echipe merg cap la cap în debutul celui de-al treilea parţial, Phoenix se desprinde la 6 – 4, dar Constanţa egalează imediat la şase. Avantaj minim pentru oaspeţi la primul time-out tehnic, însă la al doilea Şimleul se desprinde la trei puncte, 16 – 13. Tomisul se apropie la un punct pe finalul setului, 22 – 23, după un atac în aut al lui Bala, dar tot ex-craioveanul este cel care face punctul 24 pentru şimleuani. Vicecampioana revine la un punct, dar serviciul lui Ojansivu nu prinde terenul, iar Phoenix trece din nou în avantaj la seturi.
După 2 – 1 pentru Phoenix în debutul actului patru, gazdele revin şi intră cu plus trei la primul time-out tehnic, iar până la al doilea se distanţează la şase puncte, 16 – 10. Finalul a fost o simplă fomalitate pentru Tomis, care s-a impus cu 25 – 13 şi a trimis meciul în setul decisiv.
Phoenix începe mai bine tie-break-ul şi conduce cu 3 – 2, dar Tomisul revine şi-l obligă pe Mircea Abraham să ceară primul time-out la 5 – 3. Schimbul de terenuri se face la 8 – 5, iar în partea a doua Constanţa nu mai poate fi oprită şi se impune 15 – 9.
„Toată lumea îşi doreşte să joace cât mai bine împotriva Constanţei şi să obţină cât mai mult din acest joc. Noi suntem mulţumiţi cu această victorie, pentru că era foarte important să câştigăm. Din păcate, jocul nu a funcţionat aşa cum ne-am dorit, dar e bine până la urmă că am câştigat”, a declarat centrul Tomisului, Sergiu Stancu.
Chiar dacă echipa sa a obţinut un punct mare pe terenul vicecampioanei, antrenorul Mircea Abraham nu şi-a ascuns regretul pentru ratarea unei victorii istorice. „Este un punct important pentru noi. Să nu uităm că am jucat pe terenul vicecampioanei, iar Constanţa este şi în acest an una dintre favoritele la titlu. Am făcut un joc bun, cu mici excepţii, iar pentru acest lucru vreau să felicit întreaga echipă. Din păcate, pe final de meci băieţii s-au speriat de ce pot realiza şi s-au emoţionat. Rămâne regretul că nu am produs o surpriză dar, în acelaşi timp, trebuie să ne bucurăm de acest punct câştigat”.
Tomis Constanţa: Javier Gonzalez, Olli Pekka Ojansivu, Mladen Bojovic, Andrei Spînu, Dan Borota, Milos Terzic şi Răzvan Tănăsescu (libero). Au mai evoluat: Sergiu Stancu, Marin Lescov şi Igor Merkusev. Antrenori: Radovan Gacic şi Erkan Togan
Phoenix Şimleu Silvaniei: Toth Gabor, Cristian Pop, Ionuţ Rus, Bokor Gabor, Marian Bala, Ovidiu Teuşan, Paul Olar (libero). Au mai evoluat: Florin Filip, Andrei Harlişca, Ionuţ Silaghi şi Gabriel Kis. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga

Leave a Comment